Лауреатам премії імені Рильського за 2021 рік вручили нагороди

Лауреатам премії імені Рильського за 2021 рік вручили нагороди

Укрінформ
Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак вручив дипломи лауреатам Премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського за 2021 рік.

Про це повідомляє пресслужба Державного комітету телебачення і радіомовлення, передає Укрінформ.

Зазначається, що в номінації "За переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів" перемогу здобула поетеса та перекладачка Олена Бросаліна за переклад твору "Таємна троянда" нобіліата Вільяма Батлера Єйтса з англійської мови. За її словами, творчість цього письменника надихатиме українців, бо Ірландія тривалий час вела боротьбу за свою незалежність і здобула її.

Водночас "за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу" премію присудили українським письменникам Дмитру Чистякову та Ніколь Лоран-Катріс, які переклали з української мови збірку поезій "Срібна кров" Павла Мовчана. Чистяков зазначив, що вони з Лоран-Катріс використовують свої літературні проєкти задля донесення правди про війну в Україні в телеефірі франкомовних країн.

Зауважується, що через безпекові питання цьогоріч церемонія нагородження відбулася в приміщенні Держкомтелерадіо, а не в Меморіальному музеї Максима Рильського.

"Попри все, ви запам’ятаєте цей день як день торжества української духовності і культури над ницістю ворога, який безрезультатно намагається знищити Україну і її духовні скарби", - підкреслив Червак.

Читайте також: Держмистецтв оголосило конкурси на здобуття премій Білокур та Дерегуса

Премія імені М. Рильського була заснована 1972 року і відновлена 2013 року з ініціативи Держкомтелерадіо, благодійної організації «Фонд Максима Рильського "Троянди й виноград", Українського фонду культури та НСПУ. Вона присуджується щороку у двох номінаціях. Розмір грошової частини Премії становить 20 тисяч гривень у кожній номінації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-