Фотокниги та розмальовані гільзи: Ткаченко у Європі презентував роботи українських митців

Фотокниги та розмальовані гільзи: Ткаченко у Європі презентував роботи українських митців

Фото
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час відрядження за кордон презентував іноземним колегам вироби українських креативних індустрій та митців.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Всі подарунки - від українських креативних індустрій та є витворами мистецтв наших майстрів. Міністерці культури ФРН Клаудії Рот, гендиректорці ЮНЕСКО Одрі Азулє, міністерці культури Франції Рімі Абдул-Малак та іншим колегам подарував речі, які яскраво говорять про те, яка в нас творча та талановита країна", - зазначив глава МКІП.

За його словами, серед презентів були фотокниги, що показують найсильніші кадри та знакові місця України - "Ukraїner. Країна зсередини 2” та “Ukraine from Above”, а також футболки Saint Javelin і марки Укрпошти.

Крім того, Ткаченко дарував колегам відстріляні гільзи 30 мм з петриківським розписом - твори майстрів з Дніпропетровщини та роботи київського художника Матвія Вайсберга, народжені під час війни.

"Бачу реакцію міжнародних друзів і ще більше пишаюсь нашими митцями, видавництвами та креативниками", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, що у Парижі Ткаченко зустрівся з генеральним директором ЮНЕСКО Одрі Азуле і міністром культури Франції Рімою Абдул-Малак. У Берліні глава МКІП мав зустрічі з державним міністром з питань культури та ЗМІ Німеччини Клаудією Рот, державним міністром закордонних справ державним міністром МЗС Катею Койль, заступником керівника Комітету з питань культури та медіа Бундестагу Марком Вандервітцом. У Варшаві Ткаченко зустрівся з віцепрем’єр-міністром - міністром культури та національної спадщини Польщі Пйотром Глинським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-