В Україні вийшла книга з конопель про дауншифтинг у Карпатах

В Україні вийшла книга з конопель про дауншифтинг у Карпатах

Фото
Укрінформ
В Україні вийшла книга "Тотальний Дауншифтинг, або Повний Апгрейд" про організацію і розвиток проєкту біопоселень у Карпатах, вона надрукована на папері з технічної коноплі.

Презентація видання відбулася в Укрінформі.

За словами автора Костянтина Макухи, у конопляній книзі «Тотальний Дауншифтинг, або Повний Апгрейд» зібрано 10-річний досвід засновників біосферного поселення БІОполіс у Карпатах.

Макуха зауважив, що це історія його сім'ї, яка полишила бізнес, комфортну квартиру, звичний спосіб життя. З двома маленькими дітьми вони поїхали зі столиці, щоб змінити своє життя та навчитися жити у гармонії з природою.

"Для нас дауншифтинг став повним апгрейдом - ми змінили свою філософію, світобачення, своє сприйняття і розуміння того, для чого жити взагалі", - сказав автор книги.

Він зауважив, що в Україні родючі землі, і українці люблять свою землю і працювати на ній, тому життя в біосферних поселеннях може стати наступним кроком еволюції людства і вирішенням багатьох питань для України.

Читайте також: Одеський міжнародний літературний фестиваль цьогоріч пройде в Батумі

Макуха пояснив, що йдеться про якісно новий тип поселення. Це спільнота людей, що живуть постійно на певній території, життєдіяльність яких не порушує природного балансу, створюючи ефект сталого розвитку поселення в гармонії з навколишнім середовищем.

"Біосферне поселення - це спільноти вільних, самодостатніх, здатних до самореалізації індивідуумів, які постійно проживають на території гармонійно вбудованого в біосферу поселення, оберігаючи свій добробут, цінності та свободи, не зазіхаючи на свободи інших народів та здатність майбутніх поколінь задовольняти свої потреби", - зауважив автор книги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-