Одеський міжнародний літературний фестиваль цьогоріч пройде в Батумі

Одеський міжнародний літературний фестиваль цьогоріч пройде в Батумі

Укрінформ
VIII Одеський міжнародний літературний фестиваль у 2022 році відбудеться в грузинському курортному місті Батумі через російську агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Грузия.

У Батумі International Literature Festival Odesa розпочнеться 5 жовтня та триватиме до 8 жовтня. У фестивалі візьмуть участь українські, грузинські, швейцарські, румунські, польські та турецькі письменники.

Війна росії проти України та її вплив на світ стане однією з головних тем літературного форуму. В програмі фестивалю – публічні грузинсько-українські поетичні читання, дитяча літературна програма, презентації нових книг, дискусії та майстерні. Також будуть організовані спеціальні читання для українських дітей-біженців.

«Своєрідний літературний міст дружби та солідарності буде протягнуто з однієї частини Чорного моря до іншої», - зазначають організатори фестивалю.

Деякі представники України братимуть участь у заходах онлайн. Усі заходи фестивалю транслюватимуться на Ютубі та Фейсбук.

Читайте також: Спілка в Анталії передала книги українського видання в турецьку бібліотеку

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-