Франківський драмтеатр проведе фестиваль короткого метру, щоб підтримати ЗСУ та переселенців

Франківський драмтеатр проведе фестиваль короткого метру, щоб підтримати ЗСУ та переселенців

Укрінформ
Франківський драмтеатр 15-18 вересня проведе фестиваль короткого метру «4 на 3», щоб зібрати кошти для допомоги переселенцям та ЗСУ.

Про це в Івано-Франківську на пресконференції повідомила заслужена артистка України та координаторка гуманітарного логістичного центру при театрі «Рух опору – Рух допомоги» Надія Левченко, передає кореспондент Укрінформу.

«15-18 вересня у партнерстві ми проведемо фестиваль короткого метру «4 на 3». Це маленька нагадайка про наш мультидисциплінарний фестиваль «Porto Franko», яким гуділо наше місто. Гудіти ми будемо менше, але трішки повернемо настрій і всі кошти, які ми зберемо за події, будуть направлені на волонтерський центр «Рух опору – Рух допомоги» та на допомогу нашим хлопцям (військовим - ред.)», - зазначила Левченко.

Вона уточнила, що за ці кошти центр планує придбати харчові продукти, медикаменти та засоби гігієни для переселенців і людей, які перебувають у зоні бойових дій.

Читайте також: На День Незалежності Франківський драмтеатр покаже «Бій за Україну» на вершині Карпат

Левченко зауважила, що від початку війни театр займається волонтерством, відкривши гуманітарний центр «Рух опору – Рух допомоги».

«Волонтеримо й досі. Щоправда об’єми допомоги зменшились. Стало важче діставати гуманітарну допомогу, але потреби зростають, тому ми не збираємось зупинятись», - додала Левченко.

Відомо, що на кожну виставу Франківський драмтеатр безкоштовно віддає 50 квитків для ВПО. Також театр відправив на передову автомобіль, кошти на який зібрали через благодійні покази.

Читайте також: У Тернополі презентували мистецький проєкт «Соломія»

Від початку війни Івано-Франківська область прийняла понад 150 тисяч переселенців.

Як повідомляв Укрінформ, Франківський драмтеатр розпочне новий театральний сезон постановкою «Бій за Україну». В Тернополі виставу покажуть 14 серпня, в Івано-Франківськ - 16 серпня. Усі зібрані кошти за квитки передадуть на підтримку ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-