На День Незалежності Франківський драмтеатр покаже «Бій за Україну» на вершині Карпат

На День Незалежності Франківський драмтеатр покаже «Бій за Україну» на вершині Карпат

Укрінформ
На День Незалежності України, 24 серпня, Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка готується показати виставу «Бій за Україну» на горі Піп Іван.

Про це в Івано-Франківську на пресконференції повідомив генеральний директор – художній керівник театру, народний артист України Ростислав Держипільський, передає кореспондент Укрінформу.

«Плануємо відпрацювати (з виставою «Бій за Україну» - ред.) 24 серпня на горі Піп Іван біля Обсерваторії. Складна логістика. Очевидно, туди ми не зможемо підняти увесь Національний президентський оркестр. Можливо, це буде адаптована версія з нашим оркестром. Тобто ми над цим працюємо. Думаю, ця наша амбітна мета, ціль здійсниться. Це для мене символічно, як і для колективу. Думаю, це буде найвисокогірніша акція, меседж усій Україні, Європі, усьому світові, що ми є, що ми – найкраща у світі нація і готові боротись, і боремось, і обов’язково переможемо», - зазначив Держипільський.

Він зауважив, що сходження на вершину Карпат – це спільний проєкт театру з Прикарпатським національним університетом. Прихильникам театру обіцяють з Піп Івана онлайн-трансляцію постановки.

Читайте також: Столичний Театр на Михайлівській відкрив 25-й сезон

Також Держипільський зауважив, що в новому театральному сезоні Франківський драмтеатр готується показати 8 прем’єрних вистав. Очікують, що частина з них стане кращим взірцем української драматургії.

«Тепер хочеться культивувати лише те, що є українське. Всі вистави російських авторів, які були в нашому репертуарі, ми списали. Їх немає. В нас є багато чудових зразків української і світової літератури і ми працюємо, щоб наповнити наш репертуар», - додав Держипільський.

Читайте також: У Тернополі презентували мистецький проєкт «Соломія»

Як повідомляв Укрінформ, Франківський драмтеатр розпочне новий театральний сезон постановкою «Бій за Україну». В Тернополі виставу покажуть 14 серпня, в Івано-Франківську - 16 серпня. Усі зібрані кошти за квитки передадуть на підтримку ЗСУ.

У проєкті «Бій за Україну» об’єднались Національний президентський оркестр та Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, щоб підтримати націю та зібрати кошти для ЗСУ. В театрі проєкт вважають одним із проявів боротьби на культурному фронті.

«Бій за Україну » поставив народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Ростислав Держипільский.

Піп Іван (також Піп Іван Чорногірський або Чорна Гора) - одна з найвищих вершин Українських Карпат висотою 2020.5 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-