Київський театр ляльок організовує виїзні благодійні вистави для дітей

Київський театр ляльок організовує виїзні благодійні вистави для дітей

Фото
Укрінформ
Київський академічний театр ляльок попри неможливість працювати на власній сцені активно займається волонтерською ініціативою «Мистецький десант». 

Про це Укрінформу повідомили у театрі.

«Із 24 лютого наш театр, на жаль, не може працювати у штатному режимі: в будівлі немає сертифікованого бомбосховища, а сама вона знаходиться в урядовому кварталі, тобто у зоні підвищеного ризику. Але ми пам’ятаємо, що одним з головних завдань мистецтва є підтримка бойового духу людей у скрутні часи, отже, попри те, що багато акторів роз’їхалися з Києва, я запросив тих співробітників, що залишилися в столиці, долучитися до волонтерської ініціативи «Мистецький десант», - розповів директор-художній керівник театру Ігор Гулий.

Він повідомив, що перше зібрання «Мистецького десанту» відбулося 16 березня, а вже 2 квітня команда показала першу благодійну виставу на станції метро «Героїв Дніпра». Наразі в рамках проєкту здійснено вісім благодійних виїздів з дитячими виставами та два благодійних покази нової вистави для дорослих «Хедлайнер». Це сатирична вистава, присвячена сучасним подіям. За цей час виставу зіграли двічі, 11 тисяч 500 гривень з неї були перераховані до фонду «Повернися живим», а ще частину коштів перерахували на підтримку співробітників Херсонського театру ляльок, які відмовилися співпрацювати із загарбниками.

Читайте також: Мукачівський драмтеатр переказав половину свого заробітку за чотири місяці на ЗСУ

За словами керівника столичного театру ляльок, за цей час також було здійснено онлайн-проєкт в колаборації з мобільним оператором lifecell, в рамках якого онлайн-вистави театру набрали майже 50 000 переглядів.

«Що стосується виїзних дитячих вистав, то 2 квітня на станції метро «Героїв Дніпра», в кооперації з ГО «Волонтери Оболоні», було зіграно виставу «Мишка та Рожева стрічка», а вистава «Котик та Півник» побувала у двох дитячих лікарнях - у КНП «Дитяча клінічна лікарня 7» та в лікарні «Охматдит». На честь Міжнародного дня захисту дітей «Котик та Півник» завітали до діток, що знаходяться під патронатом другої роти "Батальон Чайки" в/ч А 7299 сил ТРО ЗСУ. Вистави «Кіт у чоботях» та «Котик та півника» зіграли на благодійному Stand-Up Family Fest, за підтримки фонду Сергія Притули, а відновлена вистава «Попелюшка» порадувала дітей, що проходять посттравматичну реабілітацію в медично-реабілітаційному центрі «Джерело», - розповів Гулий.

Читайте також: Львівський «Дударик» вразив латвійців своїм співом

В рамках волонтерської ініціативи «Мистецький десант» театр також реалізує онлайн-проєкт «Казконавти» у співпраці із мобільним оператором lifecell. Його мета – створити україномовний розважальний контент, доступний онлайн.

«Адже дуже багато українських дітей зараз далеко від дому і не мають можливості відвідувати заходи у рідних містах. «Казконавти» - це мінісеріал про подорож трьох дітей у казковий світ книжок. Чотири серії спільним хронометражем понад годину набрали у соцмережах понад 50 000 переглядів», - розповіли в Київському академічному театрі ляльок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-