Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs цьогоріч відбудеться у Києві

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs цьогоріч відбудеться у Києві

Укрінформ
Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs проходитиме в Києві з 1 до 6 жовтня у гібридному форматі через обстріли Харкова військами рф. 

Про це повідомила пресслужба Держкіно у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs уже шостий рік поспіль є культурним голосом сходу України. Сьогодні Харків, рідне місто фестивалю, знаходиться під постійними атаками ворога. Організатори вирішили не припиняти діяльність Kharkiv MeetDocs і провести його в Києві, 1-6 жовтня, в гібридному форматі», - йдеться у повідомленні.

За словами організаторів, війна в Україні актуалізувала виробництво фільмів документального напрямку, оскільки вони стають необхідною доказовою базою задля викриття злочинів, скоєних військами рф в Україні.

«Саме зараз, під час російського вторгнення, документальне кіно грає надзвичайно важливу роль. Воно не просто засвідчує події – документальні фільми є інструментом інформаційної війни та складовою доказової бази злочинів ворога», - зазначає команда Kharkiv MeetDocs.

Читайте також: Новий фільм Лукіча змагатиметься на Венеціанському кінофестивалі

Згідно з повідомленням, програмним координатором фестивалю став представник міжнародної асоціації кінопреси FIPRESCI, Спілки кінокритиків України та Української кіноакадемії Денис Буданов. Програма Kharkiv MeetDocs передбачатиме низку активностей, включно з «національним конкурсом, позаконкурсними показами, а також із індустріальною секцією, зокрема, пітчингами, майстер-класами, панельними дискусіями, воркшопами тощо». Заразом планується проведення конкурсу незалежного короткометражного кіно «Бардак».

Як повідомляють організатори, прийом заяв на участь у національному конкурсі повнометражного документального кіно триватиме до 25 серпня – конкурсантам необхідно зареєструвати свій фільм на фестивальній платформі filmfreeway. Заразом охочі взяти учать у конкурсі короткометражного кіно «Бардак» мають подати заявки до 1 вересня.

Читайте також: У Києві презентували фільм «Якби не українці» для англомовної аудиторії

Як раніше повідомляв Укрінформ, через повномасштабну війну рф проти України програма 13-го Одеського міжнародного кінофестивалю OIFF WIP Selection відбулася з 1 по 9 липня 2022 року на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах. Там презентували українські проєкти Works in Progress, які були частиною професійної секції ОМКФ Film Industry Office.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-