Міжнародний фонд оголошує конкурс для документальних проєктів з України

Міжнародний фонд оголошує конкурс для документальних проєктів з України

Укрінформ
Міжнародний фестиваль документального кіно в Амстердамі (IDFA) анонсував конкурс для українських документалістів.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У відповідь на війну в Україні IDFA Bertha Fund створив тимчасовий фонд для підтримки документальних проєктів українських кінематографістів. Мета – підтримати українську кіноспільноту та сприяти безперервності виробництва документальних фільмів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Фестиваль «Бандерштат» відбудеться після перемоги

Зазначається, що воєнні події актуалізували створення простору для українських кінематографістів, щоб «допомогти зафіксувати та зберегти їхні історії, роздуми та спостереження як зараз, так і в майбутньому».

Режисери, які спеціалізуються на виробництві документальних фільмів, мають змогу подати заявки на участь до 1 серпня.

«Документальні проєкти можуть бути підтримані в одній із двох категорій: підтримка розробки проєкту (максимально 7500 євро на проєкт), підтримка виробництва та постпродакшну (максимально 25 000 євро на проєкт)», - повідомляє Держкіно.

Читайте також: «Носоріг» Сенцова отримав Ґран-прі фестивалю у Польщі

Очікується, що у межах конкурсу Фонд підтримає від 6 до 8 проєктів: «окрема відбіркова комісія збереться на початку вересня, щоб оцінити всі заявки та зробити остаточний відбір».

Як повідомлялося, IDFA Bertha Fund - це спеціальний фонд, що підтримує кінематографістів і документальні проєкти в країнах, які розвиваються.

Документальний проєкт «Земля блакитна, ніби апельсин» української режисерки Ірини Цилик отримав грантову підтримку від міжнародного кінофестивалю документального кіно IDFA Bertha Fund.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-