Представницю МКІП відзначили нагородою Всесвітнього фонду пам’яток

Представницю МКІП відзначили нагородою Всесвітнього фонду пам’яток

Укрінформ
Заступницю міністра культури та інформаційної політики Катерину Чуєву відзначили нагородою Watch Award 2022 Всесвітнього фонду пам’яток за нагальні заходи для збереження культурної спадщини в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Зазначається, що представниця МКІП зіграла важливу роль у координації зусиль, спрямованих на захист культурної спадщини України.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вона працює, зокрема, над обміном інформацією та організацією взаємодії з національними й міжнародними партнерами, в тому числі в питаннях документування пошкоджених об’єктів культурної спадщини України, підтримки українських фахівців та інституцій у їхній місії збереження культурної спадщини та над пошуками рішень щодо інших невідкладних питань.

«Катерина Чуєва продемонструвала лідерство й відданість попри небезпеку та загрози руйнування. Ми вражені її самовідданістю», - заявив президент і генеральний директор Всесвітнього фонду пам’яток (WMF) Бенедикт до Монлор.

Читайте також: Завдяки 3D-сканерам відновлять низку пошкоджених росіянами пам'яток

У квітні цього року WMF оголосив про запуск Фонду реагування на проблеми захисту спадщини України з початковим фінансуванням від Фонду Хелен Франкенталер. Це було зроблено, щоб задовольнити негайні критичні потреби захисту спадщини в Україні та закласти основу для майбутнього відновлення.

WMF - провідна незалежна організація, що займається охороною найцінніших пам’яток культурної спадщини з метою покращення життя людей та побудови порозуміння між культурами й спільнотами. Штаб-квартира організації знаходиться в Нью-Йорку, а офіси та філії - в Камбоджі, Індії, Перу, Португалії, Іспанії та Великій Британії.

Як повідомляв Укрінформ, вже зафіксовано близько 400 епізодів воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини та культурних інституцій України.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-