Помер автор бестселера «Країна Моксель, або Московія» Володимир Білінський

Помер автор бестселера «Країна Моксель, або Московія» Володимир Білінський

Укрінформ
Український письменник та історик, автор бестселера "Країна Моксель, або Московія" Володимир Білінський помер у віці 86 років.

Як передає Укрінформ, про це Радіо Культура повідомляє у Фейсбуці.

"На 87-му році життя помер український письменник і дослідник історії Володимир Білінський – автор бестселера "Країна Моксель, або Московія", який розвінчував імперські фальсифікації історії росії", – ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Володимир Білінський народився 18 травня 1936 року в селищі Дунаївці Хмельницької області. Закінчив Дніпропетровський інститут інженерів залізничного транспорту, де вчився на факультеті "Мости і тунелі".

Наприкінці 50-х років за розподілом поїхав працювати до Казахстану. Під його керівництвом були зведені мости в низці казахських міст.

У 1999 році Білінський повернувся в Україну, жив у Києві.

Крім "Країни Моксель, або Московія", до його творчої спадщини входять ще два бестселери: "Москва Ординська" та "Україна-Русь".

У 2011 році за книгу "Країна Моксель, або Московія" Білінський став лауреатом премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності в номінації "За найкращу наукову роботу в інформаційній сфері".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-