Українські фільми «Джордан 96» та «Оператор Вікторія» відібрали на фестиваль у Каліфорнії

Українські фільми «Джордан 96» та «Оператор Вікторія» відібрали на фестиваль у Каліфорнії

Фото
Укрінформ
Українські стрічки "Джордан 96" та "Оператор Вікторія" відібрані на Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів у Каліфорнії.

Як передає Укрінформ, про це Державне агентство України з питань кіно повідомляє у Фейсбуці.

“Створені за підтримки Держкіно стрічки "Джордан 96" та "Оператор Вікторія" відібрано до Palm Springs International Film Festival у Каліфорнії. Одразу два українські фільми виробництва кінопродакшену ForeFilms потрапили до конкурсної програми Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів у Палм-Спрінгс, Каліфорнія. Короткометражні стрічки “Оператор Вікторія” та “Джордан 96” відібрали з декількох тисяч робіт разом із 300 фільмами з усього світу”, - ідеться в повідомленні.

Фільм Анни Яценко “Оператор Вікторія” розповідає про оператора колл-центру Служби психологічної підтримки, яка переживає токсичні відносини із наркозалежним чоловіком. Працюючи вночі, вдень вона контролює життя чоловіка, а в цей час її син живе із деспотичною матір'ю Вікторії. У виборі, для кого жити – для сина або для чоловіка, – Вікторія нарешті обирає себе.

Яценко розповіла, що коли задумувала фільм, сама перебувала у життєвій кризі. За її словами, багато хто з режисерів створює кіно як пропрацювання свого життєвого досвіду.

“Вже працюючи над фільмом із командою, я дізналася, що я не одна “заблукала” і шукаю виходу із кризи. А тепер вже і глядачі можуть отримати цей психотерапевтичний досвід і відповіді, або ж прийдуть до запитань у власному житті”, - зауважила Яценко.

Світова прем'єра “Оператора Вікторії” відбулася у 2021 році на фестивалі класу А - POFF Shots Tallins Black Nights. Зараз фільм мандрує кінофестивалями.

Фільм “Джордан’96” – дебют режисера Катерини Лесик. Стрічка заснована на реальній історії, яка трапилась із батьками авторки напередодні її народження. Події розгортаються у середині 90-х у провінційному містечку. 18-річний Андрій допомагає у пошуках зниклого друга-однокласника Жені, батько якого – місцевий кримінальний авторитет. Він не відпустить Андрія, поки не дізнається правди.

За словами Лесик, дуже рада, що імена українських режисерів продовжують звучати у світі, а українські фільми – жити своє життя на великих міжнародних екранах. “Зараз, як ніколи, важливо, щоб іноземний глядач чув і бачив нас”, - заявила вона.

Читайте також: У Стамбулі відбувся благодійний показ фільму «Толока»

Фестиваль у Палм-Спрінгсі – один із найбільших кінофестивалів короткометражок у світі, в межах якого демонструються фільми різних жанрів (ігрові, документальні, анімовані) з різних країн. Фестиваль є кваліфікаційним на премію "Оскар" та BAFTA Awards.

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня команда фільму "Бачення метелика" під час світової прем'єри на Каннському кінофестивалі провела акцію на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-