Черкаські танцюристи їдуть на фестиваль до Італії

Черкаські танцюристи їдуть на фестиваль до Італії

Укрінформ
Балетну групу Черкаського академічного заслуженого українського народного хору обласної філармонії запросили, взяти участь у танцювальному фестивалі «La Borgata che Danza» в Італії.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка.

"Фестиваль відбудеться 27-29 травня 2022 року в курортному місті Беларія-Іджеа-Маріна (Італія), регіон Емілія Романья. Особливість цього щорічного фестивалю - через танці знайомити мешканців міста із різними народами світу та їх танцювальною культурою. У 2022 році мерія міста Беларія- Іджеа-Маріна звернулася до керівництва Черкаської філармонії, аби вони своєю участю розкрили тему цьогорічного фестивалю – «Україна». Цього року організатори фестивалю в знак солідарності з українським народом вирішили присвяти триденний фестиваль українській культурі, українському танцю", наголосив він.

Читайте також: Військові музиканти зняли кліп на пісню «Байрактар»

За його словами, на фестивалі будуть представлені танцювальні колективи з усього світу. Всі вони виконуватимуть українські танці. У репертуарі Черкаського колективу - кілька танців, серед яких вітальний, козачок, кілька різновидів польок.

"Хочемо показати танці українського народу, які передають дух нації, її харизму та різнобарв'я її культури", - сказав директор філармонії.

Окрім танцювальної програми, в Італії буде виставка картин дітей-переселенців, які пережили бомбардування та війну й зобразили свої почуття на папері.

Фестиваль «La Borgata che Danza» започаткований у 1993 році, присвячений старовинним формам музики та народного танцю народів світу. Щорічно одна з країн презентує себе на цьому майданчику.

Читайте також: На концерті "Слава Україні!" у Латвійській опері зібрали 16 тисяч євро

Це перші з початку війни гастролі артистів Черкаської філармонії. Вони сподіваються з часом організувати гастрольний тур Європою, як це вже зробили кілька відомих українських колективів.

Поїздку вдалося організувати завдяки міжнародним зв'язкам Черкаської обласної ради та першого заступника голови Романа Сущенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-