«Лятошинський Тріо» і Вікторія Лук’янець вирушають у тур Європою

«Лятошинський Тріо» і Вікторія Лук’янець вирушають у тур Європою

Укрінформ
«Лятошинський Тріо» спільно з оперною співачкою Вікторією Лук’янець вирушають у концертний тур містами Європи для підтримки України на культурному фронті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Українського культурного фонду, який надає інформаційну підтримку туру.

«Головною метою туру є збір коштів для психологічної та матеріальної підтримки дітей, що стали жертвами насильства з боку російських окупантів», - ідеться в повідомленні.

Музиканти наголошують, що прагнуть привернути увагу до цієї трагедії увагу усіх небайдужих, а також тих, від кого залежить пошук іа покарання винних.

Водночас через музику та твори українських композиторів «Лятошинський тріо» спільно з Вікторією Лук’янець поширюватимуть на провідних європейських музичних сценах знання про українське мистецтво і традиції.

Читайте також: Посадовці починають серію візитів до ЄС на перемовини про статус кандидата - Стефанішина

Перші концерти "Лятошинський Тріо" з Вікторією Лук`янець відбудуться наступного тижня в Австрії: 29 травня у Файмтріц-Ам-Векселі, а 31 травня - у Відні. У програмі - твори Й.С.Баха, Ф.Шуберта, І.Кириліної, П. Масканьї, Б.Лятошинського, М. Скорика, В.Сильвестрова.

В австрійському Граці 6 червня відбудеться бенефіс-концерт "Лятошинський Тріо", під час якого пролунають твори Б. Лятошинського, Є. Станковича, В. Сильвестрова, Г. Шедлбергера, Мінг-Ванг.

7 Червня у Відні пройде концерт за підтримки Австрійського товариства сучасної музики. У програмі твори А. Шенберга, Є. Станковича, В. Сильвестрова, Г. Шедлбергера, Мінг-Ванг.

У Празі 19 червня музиканти виконуватимуть твори А. Дворжака, Б. Лятошинського, В. Сильвестрова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-