На Луганщині росіяни знищують обстрілами єдину трасу для евакуації й гумдопомоги

На Луганщині росіяни знищують обстрілами єдину трасу для евакуації й гумдопомоги

Укрінформ
Луганська область поступово перетворюється на другий Маріуполь.

Про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

Вона уточнила, що Луганщина залишилася без комунікацій, і що у населених пунктах немає світла, води, газу і мобільного зв‘язку.

«Водночас рашисти продовжують завдавати ударів по важливій трасі Лисичанськ-Бахмут – єдиній дорозі, якою можна евакуювати людей і завозити гуманітарні вантажі. Понад 40 тисяч мешканців ще залишаються не евакуйовані. Ситуація щораз ускладнюється – і Луганщина поступово перетворюється на другий Маріуполь» , - уточнила омбудсман.

Читайте також: Найголовніші і найзапекліші бої наразі точаться на Луганщині – Денисенко

За її словами, такими методами воєнних дій рф грубо порушує всі норми міжнародного права.

Як поінформувала Уповноважена ВР з прав людини, відповідно до статті 54 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій про захист жертв міжнародних збройних конфліктів (Протокол I) від 8 червня 1977 року, заборонено піддавати нападу або знищувати, виводити або доводити до непридатності об'єкти, необхідні для виживання цивільного населення.

Читайте також: На Луганщині російські загарбники силоміць вивозять мешканців Попасної

Тож Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та злочинів проти людяності рф в Україні.

24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять героїчний спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-