Павло Табаков презентував пісню «Наш Маріуполь»

Павло Табаков презентував пісню «Наш Маріуполь»

Відео
Укрінформ
Співак та композитор, переможець «Голосу країни» Павло Табаков презентував пісню «Наш Маріуполь», на створення якої його надихнуло спілкування з волонтерами та історії незламних захисників міста.

Про це Табаков розповів у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Наш Маріуполь» - не просто пісня. Кожне слово, кожна нота - як оголений нерв. Лірику створила поетеса Лідія Лазурко, з якою ми написали уже кілька десятків пісень. Маріуполь – місто-символ героїчної боротьби українського народу за волю своєї землі. Місто, яке російська армія не може взяти уже два місяці. Місто, яке стоятиме до переможного кінця. Місто, яке уже увійшло в історію України та світу. Місто Марії, якому вже зараз присвячують пісні», - зазначив Табаков.

За його словами, ідея пісні «Наш Маріуполь» з’явилася у «Міжнародному штабі гуманітарної допомоги українцям» у Львові під час спілкування з хлопцями-волонтерами, яким вдалося вибратися з блокадного міста. Одному з хлопців загрожувала смерть тільки за те, що у нього тіло вкрите патріотичними татуюваннями, інший розповідав про невимовні страждання людей, які залишилися без їжі, води, світла та можливості почути рідних…

Найбільше, зізнається співак, вразила історія про 20-річного хлопця з Донеччини, який не пройшов фільтрацію, був примусово мобілізований до лав орків у підрозділ «одноднєвок» - людей без зброї, яких під дулами автоматів відправляють на поле бою - як приманку - для розкриття вогневих позицій українських захисників та перевірки місцевості на наявність вибухових приладів. Єдине, про що він просив цивільних, - це записати номер телефону і, коли з'явиться мобільний зв’язок, передзвонити мамі та сестрі в Одесу й передати їм, що він їх сильно любить і що не зрадив Україну.

Читайте також: У Маріуполі загарбники заселяють у пусті будинки невідомих

Обкладинкою синглу «Наш Маріуполь» стала ілюстрація київської художниці Марії Лонюк, яка від початку війни створила десятки промовистих ілюстрацій на теми боротьби українців і злочинів росіян.

Це вже третя прем`єра, яку презентував співак за два місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну. Раніше були створені патріотичні пісні «Забирайся, війна!» і «Брате мій, вставай!».

Читайте також: Ірина з Маріуполя: Росіяни мстяться за 2014 рік, за те, що залишилися Україною 

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

На території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-