Міла Куніс та Ештон Катчер зібрали $45 млн на допомогу Україні

Міла Куніс та Ештон Катчер зібрали $45 млн на допомогу Україні

Укрінформ
Дві голлівудські кінозірки – Міла Куніс та Ештон Катчер – зібрали $45 млн на допомогу Україні, залучивши до участі понад 65 тисяч донорів по цілому світові.

Завдяки їхнім зусиллям, до благодійної діяльності підключилися, скажімо, кілька мільйонерів із Кремнієвої долини, а також логістичний стартап “Flexport” і гігант з оренди житла “Airbnb”. Неймовірно, але Міла Куніс та Ештон Катчер запевняють:

- Відтепер Flexport.org безоплатно надсилає гуманітарну допомогу українським біженцям у Польщу, Румунію, Угорщину, Словаччину та Молдову, тоді як Airbnb.org надає безкоштовне короткострокове житло.

Крім того, зоряна пара сприяє створенню повної інтернет-бази українських дітей-біженців, які ризикують потрапити до лабет торгівців людьми. А ще вони подарували 20 тисяч бронежилетів для ЗСУ. З огляду на бурхливу гуманітарну діяльність подружжю вдалося поспілкуватися з президентом Володимиром Зеленським.

- Українці - горді та сміливі люди, які у скрутний час заслуговують на нашу допомогу, - потім написала актриса на своїй сторінці в соцмережах.

***

Трагічні події на історичній батьківщині Міли Куніс викликали ефект доміно – за благодійною діяльністю почалися пошуки національної ідентифікації та навіть зміни педагогічної парадигми у вихованні власних дітей та долученні американської малечі до української культурної спадщини.

На популярне ток-шоу “Хто спілкується з Крісом Воллесом?” (“Who’s Talking Тo Chris Wallace?”) на телеканалі “CNN+” вони завітали разом. Як родина. Міцна родина. Дві голлівудські зірки - українка Міла Куніс та американець Ештон Катчер - були не просто стратегічними партнерами, як їхні країни, а єдиними у поглядах та оцінках.

Агресія росії проти України змінила багатьох. Одна з головних актрис балетної драми “Чорний лебідь”, зізналася: ця війна змінила її як людину і як матір, котра по-іншому вже розмовляє з власними дітьми - семирічною Уайатт Ізабель (Wyatt Isabelle) та п’ятирічним Дімітрі Портвуд (Dimitri Portwood).

Нагадаю, до восьми років Міла Куніс мешкала в Чернівцях, перш ніж у 1991 р. її родина із чотирьох членів сім’ї, із $250 на руках, емігрувала до США.

                        

***

В телеінтерв’ю “CNN+” тепер успішна голлівудська актриса заявила:

- На жаль, українською я не розмовляю. Коли минало моє дитинство, Україна ще була під парасолькою СРСР, тому я спілкувалася російською. Та ми всі тоді здебільшого говорили російською. Мої діти розуміють російську, і з батьками я досі спілкуюся російською. Це добре, коли люди володіють різними мовами.  

Міла Куніс
Міла Куніс

Вона замовкає, наче збираючись із думками, а потім продовжує:

- Раніше я ніколи не замислювалася над тим, що з точки зору культурної ідентичності важливо знати, звідки ти прийшов. Мені це не спадало на думку, поки не почалася агресія росії проти України.

…Почувши новини, цілу ніч Міла та Ештон говорили зі своїми дітьми, всіляко пояснюючи їхнє культурне походження та нагадуючи Уайатт і Дімітрі, що вони “наполовину українці, а наполовину американці” (“half Ukrainian, half American”).

Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

***

Уважно вислухавши батьків, малеча відповіла:

- Так, ми зрозуміли, мамо.

Міла Куніс знову замислюється:

- Зрештою, дуже важливо знати, звідки ти з’явився. По-перше, це красиво. По-друге, слід усвідомити, що ти - представник кількох культур. Це прекрасне відчуття. Зрештою, ми не повинні бути всі однакові, не повинні думати під гребінець - це вкрай важливо як для суспільства, так і для особистого становлення.

Подружня пара, 11 квітня 2022 р.
Подружня пара, 11 квітня 2022 р.

Актриса налаштована по-бойовому:

- Ми з Ештоном продовжимо збирати та постачати в Україну медичну та гуманітарну допомогу, шукатимемо житло для біженців з України. Громадяни різних країн мають активніше звертатися до комерційних компаній, вимагаючи припинити виробництво і торгівлю із рф та закрити у цивілізований світ двері для Росії. Нам ще багато належить зробить, щоб сформувати одностайну громадську думку.

***

Раніше, коли Міла Куніс розмовляла з телепубліцисткою Марією Шрайвер (Maria Shriver), кінодіва зізналася: попри той факт, що досі вона почувалася “американкою”, від початку рф агресії та перегляду новин щось в ній змінилося.

Актриса зауважила:

- Коли вторгнення росії сталося, не передам, що зі мене діялося. Раптом я подумала: “Господи, ніби частину мого серця вирвали”. Це було дуже боляче.

Із сумом кіноактриса пригадала, що раніше, аби уникнути зайвих балачок, для зручності говорила співрозмовникам, що вона з Росії.

- Для мене тоді не мало значення, що я родом із України. Настільки, що я стверджувала: я - росіянка. Існувало чимало причин. Одна з них: коли я опинилась у Штатах і розповідала людям, що я - з України, незмінно запитували: “Україна - це де?” Доводилося тривалий час пояснити, часто - показувати карту… Коли ти відповідав: “Я - з Росії”, майже усі хитали головами: “О, так ми знаємо ту країну”.

Російсько-українська війна не просто змінила Міла Куніс.

Тепер вона пишається тим, що походить з України.

А ще - привчає власних дітей знати, що вони - горді сміливці.

Тепер світові не треба пояснювати, де ми є і хто такі.

Олександр Рудяченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-