Книжковий арсенал оголосив оpen call «Антитвір-2022»

Книжковий арсенал оголосив оpen call «Антитвір-2022»

Укрінформ
Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» оголосив оpen call «Антитвір-2022».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба фестивалю.

«Антитвір-2022» — підлітковий проєкт для вираження себе через творчі практики (тексти, ілюстрації або у власному жанрі). Цього року без оцінок журі чи нагород ми приймаємо всі антитвори», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, дедлайн — 1 травня 23:59. Після технічного відбору робіт (перевірка на відповідність мови, обсягів тексту, формату зображення) відбудуться освітні онлайн-зустрічі та воркшопи для підтримки (зокрема психологічної), а твори будуть опубліковані на сайті Книжкового арсеналу.

Тема «Антитвір-2022» — «На порозі». Перед початком війни команда проєкту «Антитвір» описувала цьогорічну тему так: «На порозі — момент за кілька хвилин до змін, що відбудуться з героєм, момент перед тим, як (не) перетнути межу. У голлівудському фільмі його б зобразили як глибокий, шумний, повільний вдих перед самісіньким стартом».

Однак сьогодні акценти зміщуються, тож пропонується поміркувати над: вимушеним переселенням; руйнуванням одних цінностей та побудовою нових; про те, що (які цінності) стає явним на межі зіткнення двох світів; що допомагає і заважає нам перемагати — всередині та зовні; поділитися тим, як це — бути підлітком і дорослішати в умовах війни.

Більше про тему «Антитвір-2022» читайте тут.

Читайте також: Добірка аудіотворів українських письменників безкоштовно доступна на MEGOGO

Традиційно в антитворі заохочується обирати незвичну форму, ракурс. Можна оповідати від імені предмета, присвятити цілий твір моменту руйнування чи процесу побудови цінностей, особистості; писати про існуюче чи вигадане; зробити це у формі роману в смс, графічного роману або написати й водночас проілюструвати власний твір. Головне — дозволити собі виходити за межі.

Щоб взяти участь у проєкті «Антитвір-2022», потрібно: навчатися у 8–11 класі; прикріпити антитвір до гугл-форми. Текст має бути українською або англійською мовою, 20 тисяч знаків з пробілами у форматі pdf. Зображення має бути у форматі jpeg. Можна надсилати лише текст або лише ілюстрацію, або текст та ілюстрацію разом.

Як повідомлялося, ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал" планується провести 25–29 травня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-