Легенда американської фолк-музики Джоан Баез намалювала портрет Зеленського

Легенда американської фолк-музики Джоан Баез намалювала портрет Зеленського

Укрінформ
Легенда американської фолк-музики, співачка та поетка Джоан Баез (Joan Chandos Baez; 1941) ніколи не уявляла, що колись намалює портрет… героя війни.

Коли Росія жорстоко вторглася в Україну, мисткиню, відому своїми пацифістськими піснями, зворушила “недвозначна і вражаюча хоробрість” президента Володимира Зеленського, оточеного ворожими арміями зусюдибіч.

І тоді малярка вшанувала політика авторським портретом, який передає смуток війни, стійкість українського народу та наше прагнення до миру.

- Якби я сьогодні зустрілася із містером Зеленським, у розпалі тієї жахливої ​​битви, яку він прийняв, - у мене не було б ні порад, ні засудження, а лише скромний салют його монументальній сміливості, - написала на своїй сторінці у Facebook Джоан Баез.

На полотні кольорів українського прапора Володимира Зеленського оточують обереги - соняшники та пара білих лелек. Це - символи української нації. Ім'я президента України шанобливо виведене внизу українською мовою.

Авторський портрет пензля Джоан Баез видано обмеженим накладом у 250 принтів, підписаних та пронумерованих мисткинею. Пігментний друк, архівне чорнило, розмір - 23”x16 3/8”. Високоякісний папір щедро офірував знаний постачальник паперової продукції, американська компанія “Legion Paper Company”. Ціна - $500 плюс доставка.

Вирішено, що всі кошти від продажів будуть переказані на рахунок міжнародної організації “International Medical Corps” із штаб-квартирою у Лос-Анджелесі, Каліфорнія, філії якої діють як всередині України, так і в прилеглих країнах та надають необхідну медичну і психологічну допомогу, а також працюють із українськими біженцям.

- Бувають повідомлення, які заспокоюють серце та допомагають пережити наше горе, - стверджує Джоан Баез. Ця картина вшановує сміливість українців, котрі чинили ненасильницький опір, вставали на шляху російських танків, протистояли вторгненню, всіляко демонструючи повагу до людського життя.

І - останнє. Придбати принт можна тут: https://bit.ly/JoanBaez_Ukraine.

Просто натисніть на “перегляд робіт із числа благодійних принтів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-