Піккардійська Терція презентувала щемливий кліп, присвячений українцям, які виїхали за кордон

Піккардійська Терція презентувала щемливий кліп, присвячений українцям, які виїхали за кордон

Відео
Укрінформ
Усім людям, які були змушені залишити свої домівки через російську агресію, вокальна формація «Піккардійська Терція» присвятила пісню «Я в чужині дивлюся на небо».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила пресслужба Піккардійської Терції.

«Ця пісня - для всіх українців, які через війну були змушені покинути свої домівки, свою Батьківщину. А ще, це подяка всім іноземцям та іноземним країнам, які зараз відкривають свої серця і приймають біженців з України. «Я в чужині дивлюся на небо…» - з надією у найближче повернення усіх додому. З вірою, що ці люди там, удома, знайдуть своїх рідних, з якими зараз немає зв’язку. І з молитвою за всіма, кого більше ніколи не зустрінуть…», - сказав художній керівник Піккардійської Терції Володимир Якимець.

Пісню «Я в чужині дивлюся на небо» Піккардійська Терція записала ще у 1999-му, вона увійшла в альбом «Я придумаю світ».

За словами автора музики Ярослава Нудика, слова цієї пісні потрапили йому до рук у 1989-му. Це одна із так званих «Пісень із зеленого зошита». Цей зошит свого часу дав йому товариш Тарас Білик-Береза. Зошит його бабці, яку репресували.

«Пісня написана на чужині, у часи заслань українців у Сибір. Ім’я автора не було вказане, тож вважаємо її народною. Музику я написав того ж 1989-го, і деякий час ми співали її у складі дуету «Курінь». Через деякий час «Я в чужині дивлюся на небо» почала виконувати й Терція. Я дуже шкодую, що ця пісня до сир пір актуальна…», - додав Нудик.

За даними ООН, від початку повномасштабної війни Росії проти України нашу землю покинуло понад 4 мільйони людей. А загалом через жорстокі воєнні дії російської армії свою домівку вимушено залишили понад 10 мільйонів наших співгромадян – кожен четвертий українець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-