22 січня: народний календар і астровісник

22 січня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Зірки радять завершити раніш відкладені справи

Святкуємо День соборності України, який відзначається на честь річниці підписання у 1919 році «Акту злуки», тобто договору про об’єднання УНР і ЗУНР. Це державне свято символізує єдність українських земель.

Православна церква ж вшановує пам’ять мученика Полієвкта, який став першим мучеником у вірменському місті Мелітіні. Коли почалися гоніння на християн, Полієвкт побачив уві сні Христа і з цієї хвилини вирішив служити йому. Він вийшов на міську площу і розірвав царський указ про обов'язкове поклоніння ідолам, за що його й вбили язичники у 259 році.

Народні прикмети. Ясна погода - до хорошого врожаю.

Ворони і галки сидять на снігу - до відлиги.

Іменинники: Антоніна, Павло, Петро, Пилип, Захар, Олена.

20-21 місячний день. Місяць у знаку Діва. День важливих вчинків, які сприятимуть вашому духовному зростанню та внутрішньому перетворенню. На перший план виходять такі якості, як сміливість, відвага, рішучість.  Важливо ні в чому не виявляти поспіху, а спокійно і впевнено  завершити раніш відкладені справи.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 році: -26,5°С, а найтеплішим у 2007-му: 8,1°С.

Геомагнітна ситуація. Низька геомагнітна активність. Незначні збурення.

Фази Місяця. Місяць, що спадає. Третя чверть. Освітленість становить 82 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-