«Вікі любить Землю»: серед найкращих світлин 2021 року - українська

«Вікі любить Землю»: серед найкращих світлин 2021 року - українська

Фото
Укрінформ
Фотоконкурс «Вікі любить Землю» 2021 оголосив результати міжнародної частини, відповідно до яких серед 15 найкращих у світі фотографій є світлина з України.

Як повідомляється на сайті конкурсу, це робота Володимира Бурдяка, передає Укрінформ.

На фото зображені олені в Національному природному парку Кременецькі гори на Тернопільщині. Автор фотографії Володимир Бурдяк розповів про історію цієї світлини: «Це фото я зробив у січні. Пам’ятаю, був морозний ранок і на дорогу, по якій влітку їздять лісники, вийшли три олениці, ніби завмерли, коли на них світило сонце. Я встиг зробити кілька кадрів, і вони пішли далі углиб лісу».

Фото: Володимир Бурдяк

У конкурсі взяли участь 34 країни та території. З 1 травня по 31 серпня 2021 року в межах фотоконкурсу «Вікі любить Землю» до Вікісховища було завантажено понад 64 тисячі фотографій пам’яток природи від понад 4300 авторів. Місцеві команди організаторів провели відбір у кожній з країн та територій і надіслали для участі у міжнародній частині 15 світлин: 10 пейзажних та 5 макрофотографій. Команда журі міжнародного конкурсу із 390 фотографій, які стали найкращими в своїх країнах, відібрала 15 — міжнародних переможців «Вікі любить Землю» 2021.

Перше місце в категорії «Пейзаж» посіла робота, що відображає дивовижне узбережжя Атлантичного океану в природному парку Сінтра-Кашкайш у Португалії.

Фото: Luis Afonso

Друге - ландшафт парку Агріколо Юд Мілано поблизу Розате, Італія.

Фото: Dario.brollo

Третє - захопливий вид на озеро Стимфалія в Греції.

Фото: Nojos88

Четверте - таємничий вид на середньовічний замок Зілкале, що в «Долині Шторму» у Понтійських горах, Туреччина.

Фото: Engin Tavlı

П’яте - гора Мерапі на кордоні Центральної Яви та регіону Джок'якарта в Індонезії.

Фото: Adyagustian

Серед мікрофотографій на першому місці — зображення деревного равлика на кульбабі в лісі у Ленінградській області Росії.

Фото: Марія Обідіна

Друге місце - барвиста світлина, що передає дивовижні деталі бурогорлого сонячного птаха в природному парку Мапава на Філіппінах.

Фото: Domzjuniorwildlife

Третє - товстоголова змія, спіймана в державному парку Серра-ду-Мар, Бразилія.

Фото: RafaelMenegucci

Четверте - чудове зображення виду павуків Carrhotus xanthogramma, зроблене в природному заповіднику Аккеріно Кантагалло в провінції Прато, Італія.

Фото: Andrea Fabiani

П’яте - жук-листоїд (Aulacophora indica), що визирає з отвору в листі дерева Alnus nepalensis, знайдений в національному парку Читван, Непал.

Фото: Mildeep

Шосте – фото з України, автор якого Володимир Бурдяк. Сьоме - фото з національного парку Чітван у Непалі, на якому зображені птахи - представники виду Ploceus philippinus, відомі своїми витончено сплетеними гніздами.

Фото: Mildeep

Восьме - дикий голуб, що летить під час дощового дня, сфотографований у Непалі в національному парку Чітван, який є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Фото: Mildeep

Дев’яте – фото, на якому дивовижні кольори та деталі трав’яної жаби, зроблене у природному парку «Пфальцський ліс», Німеччина.

Фото: Stephan Sprinz

Десяте – фото з Об’єднаних Арабських Еміратів, що вперше взяли участь у конкурсі. На ньому рожевий фламінго, сфотографований в польоті в заповіднику дикої природи Рас-Аль-Кор, що розташований в Дубаї.

Фото: Srivath

«Вікі любить Землю» — найбільший у світі фотоконкурс на тему природної спадщини. Уперше він був проведений 2013 року в Україні. У 2014 році проєкт став міжнародним, до нього долучилися 15 країн. Цьогоріч міжнародний конкурс проходив восьмий рік поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-