Кінопремія «Золота дзиґа» оголосила прийом заявок

Кінопремія «Золота дзиґа» оголосила прийом заявок

Укрінформ
Українська кіноакадемія оголосила прийом заявок на участь у Шостій Національній кінопремії “Золота Дзиґа”.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляється на офіційному сайті кіноакадемії.

"З 15 грудня 2021 року і до 28 лютого 2022 року триватиме прийом заявок на участь у конкурсі Шостої Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. Для того, щоб подати фільм для участі, необхідно заповнити онлайн-форму на сайті Української кіноакадемії”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до участі в конкурсі допускаються українські фільми та серіали або створені у копродукції з Україною, які відповідають таким вимогам: повнометражні ігрові та анімаційні фільми, які були в українському кінопрокаті хоча б тиждень у період з 1 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р.; повнометражні документальні, короткометражні ігрові, короткометражні анімаційні фільми, які були в українському прокаті хоча б тиждень або брали участь у конкурсі кінофестивалю з історією щорічної діяльності не менше 5 років та наявністю професійного журі в період з 1 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р.; оригінальні ігрові серіали, що мали прем'єру на загальнонаціональному телеканалі або вебплатформі в період з 1 березня 2021 р. до 28 лютого 2022 р., та без залучення фахівців із країни-агресора; всі репліки іноземною мовою мають бути субтитровані, озвучені або дубльовані українською мовою.

Повідомляється, що після закінчення прийому заявок буде оголошено довгий список претендентів. Переможців у номінаціях визначають члени Української кіноакадемії та Правління шляхом двоетапного голосування.

Лауреати Шостої Національної кінопремії будуть оголошені під час урочистої церемонії вручення нагород, дату проведення якої буде оприлюднено згодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-