Miramax подала до суду на Тарантіно за спробу продати сцени з «Кримінального чтива»

Miramax подала до суду на Тарантіно за спробу продати сцени з «Кримінального чтива»

Укрінформ
Кіностудія Miramax подала до суду на режисера Квентіна Тарантіно через його плани продати вирізані сцени з фільму «Кримінальне чтиво» на аукціоні у вигляді NFT.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Variety.

У позовы йдеться, що Тарантіно не консультувався попередньо з представниками студії Miramax, яка випустила фільм у 1994 році і якій належать права на нього.

У Miramax стверджують, що дії Тарантіно завадили планам студії вийти на ринок NFT з "Кримінальним чтивом".

Натомість адвокат Тарантіно заявив, що режисер має право на відтворення сценарію, що дозволяє йому випускати NFT-токени.

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада американський режисер і сценарист Квентін Тарантіно виставить на аукціон NFT OpenSea сім вирізаних сцен зі свого фільму «Кримінальне чтиво», а також рукописний сценарій стрічки та ексклюзивні аудіокоментарі.

«Кримінальне чтиво» (Pulp Fiction) — одна з найвідоміших робіт Тарантіно. Фільм став культовим і вважається важливою віхою в історії кінематографа, що дала відчутний імпульс розвитку незалежного американського кіно.

Стрічка здобула «Золоту пальмову гілку» (1994) Каннського фестивалю, премію «Оскар» (1995) за найкращий сценарій та нагороду MTV Movie Awards (1995) у номінації «Найкращий фільм».

Тривалість стрічки становить 154 хвилини, але початкова версія фільму була на 24 хвилини довшою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-