СБУ вибачилася перед українським актором Томусяком, якого помилково внесла до «чорного списку»

СБУ вибачилася перед українським актором Томусяком, якого помилково внесла до «чорного списку»

Укрінформ
СБУ ініціювала виключення актора Валентина Томусяка з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Відповідне подання було направлене до Міністерства культури та інформаційної політики.

Про це йдеться у коментарі пресслужби СБУ, передає Укрінформ.

"Валентина Томусяка було внесено помилково, додаткова і детальна перевірка усіх поданих пропозицій буде здійснена окремо. СБУ приносить вибачення Валентину Томусяку", – йдеться у повідомленні.

Служба безпеки раніше рекомендувала міністерству вжити відповідних заходів щодо осіб, які брали участь у зйомці російського пропагандистського фільму.

Читайте також: «Інтер» перевірять через фільми за участю акторів з «чорного списку»

Оскільки прізвище Томусяка значилось серед учасників знімальної групи, він був включений до відповідного переліку. Однак детальне вивчення складу групи свідчить, що він не брав участі у зйомках.

Читайте також: МКІП пояснило, чому російського репера Басту не повернули до «чорного списку»

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко звернувся до СБУ з проханням перевірити, як Томусяк потрапив до списку. До цього, 1 листопада, МКІП за поданням СБУ додало 32 акторів та інших учасників зйомок російського пропагандистського фільму "Солнцепек" до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України. У переліку значився також Томусяк.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-