На фестивалі німецького кіно в Києві покажуть хіти Берлінале та Канн

На фестивалі німецького кіно в Києві покажуть хіти Берлінале та Канн

Укрінформ
27-й щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно», що стартує в Києві 7 жовтня, оголосив програму.

Про це Укрінформу повідомили в компанії «Артхаус Трафік».

«До програми кіноогляду, який проводиться Goethe-Institut в Україні спільно з компанією «Артхаус Трафік», цього року увійшли 7 фільмів. Серед них хіти Берлінале, Канн, а також стрічка, знята у копродукції з Україною», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, відкриє фестиваль камерна комедія «Поганий сусід» – дебютна режисерська робота відомого німецького актора Даніеля Брюля («Перший месник: Протистояння», «Безславні виродки», «Гуд бай, Ленін!»). Конкурсант Берлінале і хіт Одеського міжнародного кінофестивалю, цей фільм розповідає про неочікувані перепони на шляху відомого актора до важливих кінопроб.

«Хід короля» – це екранізація роману «Шахова новела» Штефана Цвейґа. Події історичної драми режисера Філіппа Штьольцля розгортаються в 1938 році в окупованій нацистами Австрії. Головний герой потрапляє під арешт і, ув’язнений в одиночній камері, вчиться грати в шахи – гру, яка стане його спасінням. Стрічку відзначено Баварською кінопремією за найкращі акторську гру (Олівер Мазуччі) та продакшн.

Читайте також: У Пекіні розпочалися «Дні українського кіно»

Про становлення однієї з ключових фігур німецького кінематографа розповість біографічна драма «Фасбіндер», відібрана в 2020 році до офіційної конкурсної програми Каннського кінофестивалю. У своїй стрічці Оскар Ройлер відтворив початок кар’єри Райнера Вернера Фасбіндера, якого ще довго після його короткого життя називатимуть геніальним режисером та неймовірним розбишакою водночас.

Стрічка «Суперник» – робота Маркуса Ленца, створена в копродукції Німеччини та України. За сюжетом картини дев’ятирічний Роман їде до своєї матері, нелегальної заробітчанки, в Німеччину, де жінка мешкає з 62-річним удівцем. Хлопчик змагається за мамину увагу, та, коли вона занедужує, лишається сам на сам зі своїм суперником. Фільм отримав Нагороду за найкращу операторську роботу Міжнародного кінофестивалю «Лістапад» і Спеціальний диплом журі Одеського міжнародного кінофестивалю.

Учасниця конкурсної програми Берлінале, пригодницька комедія «Клео» Еріка Шмітта стане путівником по сучасному й історичному Берліну. Головна героїня намагається дати раду нещастям, що зупроводжують її близьких від самого її народження. Із трьома кумедними компаньйонами дівчина вирушає на пошуки свого минулого німецькою столицею.

Читайте також: Від України на Оскар поїде стрічка Ворожбит «Погані дороги»

Фільм «Екоцид» Андреса Фаєля, що торкається злободенної екологічної проблеми, - це жартівлива антиутопія про близьке майбутнє, в якому предметом судового процесу стає кліматична криза. Політики і підприємці постають перед представниками південних країн у Міжнародному суді, який, щоправда, відбувається у Берліні, бо Гаага потерпає від штормів.

Події драми «Фабіан, або Похід до собак» режисера Домініка Графа розгортаються в Берліні 1920-х. Екранізація роману «Фабіан: історія одного мораліста» німецького письменника Еріха Кестнера розповідає історію кохання рекламіста сигаретної компанії та актриси. Стрічка – учасниця конкурсної програми Берлінале.

Як повідомляється, фестиваль «Нове німецьке кіно» – один з найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематографи своєї країни, - відбудеться у Києві з 7 до 13 жовтня в кінотеатрі «Жовтень» за підтримки офіційного партнера ProCredit Bank. Також покази традиційно відбудуться у Маріуполі, Харкові, Дніпрі, Львові, Чернівцях та Одесі. Дати та місця проведення будуть оголошені згодом. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Фото: credo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-