Моргенштерн — знову в «чорному списку» МКІП

Моргенштерн — знову в «чорному списку» МКІП

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики за поданням Служби безпеки України повторно внесло російського співака Моргенштерна до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Як повідомляє Укрінформ, ім’я співака у «чорному списку», опублікованому на сайті МКІП, фігурує двічі: Валєєв Алішер Тагірович (справжнє ім’я) із датою 29 квітня 2021 року, коли він був уперше включений до цього переліку, а також Моргенштерн Алішер Тагірович - з 15 вересня 2021 року.

Таким чином станом на сьогодні у переліку значиться 205 осіб.

Як повідомлялося, у квітні 2021 року за поданням Служби безпеки України репвиконавця та музиканта Валєєва (Моргенштерна) було включено до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці.

2 липня Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Моргенштерна до СБУ через внесення його до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

13 вересня в СБУ підтвердили заборону на в'їзд до України російському співаку.

Читайте також: МКІП на прохання СБУ виключило Кіркорова з «чорного списку»

В рекомендаціях СБУ фігурують обидва прізвища репера: як Валєєв, так і Моргенштерн. Позиція СБУ ґрунтується на висновках лінгвістичної експертизи. Вона підтвердила, що в «творчості Моргенштерна» пропагується культ насильства й жорстокості, поширення та вживання наркотичних засобів і психотропних речовин. Це створює передумови для конфліктних ситуацій стосовно організаторів та учасників концерту за його участі.

Тож у вересні цього року СБУ додатково інформувала відповідні органи України про заплановані ним концерти на території нашої держави та акцентувала на тому, що перебування особи в «списку Мінкульту» автоматично забороняє будь-яку концертну діяльність на території України.

Читайте також: МКІП пояснило, чому російського репера Басту не повернули до «чорного списку»

Раніше російський виконавець Моргенштерн відмовився від запланованих концертів в Україні. На початку літа у нього були заплановані концерти в Києві, Харкові та Запоріжжі.

У 2019 році Моргенштерн висміяв жалобу, яку оголосили після пожежі в одеському коледжі. Це сталося під час його виступу в Одесі, в день, коли було оголошено жалобу за загиблими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-