Нацбанк погодився надати Одеському художньому музею нове приміщення

Нацбанк погодився надати Одеському художньому музею нове приміщення

Укрінформ
Національний банк України задовольнив звернення Одеського художнього музею щодо надання у тимчасове користування приміщення за адресою вул.Рішельєвська 8.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LB.ua з посиланням на офіційний лист за підписом першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової, який є у розпорядженні видання.

«Приміщення, про яке йдеться у листі – це будівля Російсько-Азіатського банку 1911 року, що є пам’яткою архітектури. Частину цього приміщення площею у 6,5 тис. кв.м. Кабмін передав у розпорядження Міністерства юстиції. Саме цю частину, яка зараз не використовується, НБУ пропонує передати в оренду музею. Інша частина будівлі (3.5 тис. кв.м.) залишиться у розпорядженні НБУ», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Одеський художній музей оновив експозицію

Як зазначається, якщо рішення Нацбанку підтримає Міністерство юстиції, надане приміщення музей зможе використовувати для зберігання та експонування творів.

Проблема із нестачею площі для зберігання колекції та експозицій є однією з першочергових проблем більшості українських музеїв. Попередній директор ОХМ Олександр Ройтбурд неодноразово порушував цю проблему у перемовинах щодо можливості територіального розширення музею із місцевою владою.

Укрінформ звернувся за коментарем з цього питання до Міністерства юстиції України. Проте у Мін’юсті поки що не коментують рішення НБУ, зазначивши, що жодних документів до них поки що не надходило.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-