У Коростені відбудеться фестиваль вуличного кіно

У Коростені відбудеться фестиваль вуличного кіно

Укрінформ
У місті Коростень Житомирської області 11 вересня відбудеться фестиваль вуличного кіно. Захід проходитиме на території парку «Древлянський».

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла арт-директор Коростенського фестивалю вуличного кіно Юлія Чернявська.

«Наша основна ідея – познайомити людей із сучасним українським кіно у формі легкого й цікавого проведення часу з родиною. Ми прагнемо, щоб українське кіно подобалося, і в людей з’явилася звичка проводити вільний час, переглядаючи українські фільми», - зазначила Чернявська.

За її словами, фестиваль складається з трьох основних програм – конкурси короткометражних фільмів, аматорського кіно та дитяча програма. Кожна із них триватиме близько 2 годин.

Крім того, у межах заходу буде окрема позаконкурсна програма, представлена повнометражними стрічками. Зокрема, це фільм для дітей «Фокстер і Макс», стрічка «Легенда про княгиню Ольгу» і три документальні фільми – «Хор Верьовки», «З України до Голівуду», «Північ АТО».

Читайте також: Кінострічка «Депортація 44-46» сьогодні виходить в український кінопрокат

«У рамках фестивалю відбудеться також професійна секція, представлена двома круглими столами. На першому представники українських кінокомісій обговорять свої плани. Другий круглий стіл проведе Спілка молодих кінокритиків», - додала Чернявська.

У програмі фестивалю заплановані виступи хору ім. Г. Верьовки та співачки Марії Бурмаки.

Показ фільмів відбуватиметься на трьох майданчиках. Захід розпочнеться о 15.00.

Коростеньський фестиваль вуличного кіно проходить за підтримки Держкіно та Житомирської кінокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-