ГогольTRAIN на початку вересня помандрує на фестивалі у Херсон та Харків

ГогольTRAIN на початку вересня помандрує на фестивалі у Херсон та Харків

Укрінформ
Арт-потяг ГогольTRAIN продовжує подорожувати Україною. Після рейсу до Одеси, на 12-ий Одеський міжнародний кінофестиваль, що відбувся 14 - 21 серпня, він здійснить рейси у Херсон та Харків.

Як повідомили Укрінформу у пресслужбі фестивалю GOGOLFEST, рейс Київ - Херсон 3 вересня присвячений фестивалю Dream GogolFest.

“Фестиваль сучасного мистецтва Dream Gogol Fest відбудеться в Херсоні 3-5 вересня. Це буде вже другий ГОГОЛЬFest у місті. Команда фестивалю підготувала незвичайну гранд-подію “...30 із 40…”, яка проходитиме 4 вересня в Олешківській пустелі. Вперше ця локація буде задіяна для такого масштабного мистецького проєкту. Подія буде присвячена дню Незалежності України. Режисер події - Владислав Троїцький, музичний супровід - від етно хаос гурту DakhaBrakha”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, фестиваль проходитиме за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID, Херсонської міської та обласної адміністрацій. А спеціальну подію “...30 із 40…” буде проведено у партнерстві з Міжнародним театральним фестивалем “Мельпомена Таврії”.

Читайте також: Мобільний форум молоді «ГогольTRAIN» рушив з Києва на Одеський кінофестиваль

Також на відвідувачів чекає театральна, освітня, музична та візуальна програми. Формація Nova Opera цьогоріч завітає в Херсон з Re:post-оперою «LE», яка була створена Владиславом Троїцьким до 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Французький театр Théâtre de la Massue, учасник Авіньйонського фестивалю, покаже в Херсоні “Маленький театр з кінця світу” - виставу-інсталяцію з використанням ляльок, текстів, сценографії та сучасного мистецтва.

Повідомляється, що за тиждень після повернення з Херсону арт-потяг на вікенд, 10 — 12 вересня, вирушить до Харкова, де відбудуться Parade Fest та ще дві події.

Parade-fest - це освітньо-мистецький фестиваль про право на місто, що проходить у Харкові. Цьогорічна тема фесту - «Культура переходу» — виставка про архітектуру житла переселенців, незручні читання про розстріли в Україні, лекції про андеграундну журналістику та правозахисні рухи, лабораторія перформансу та унікальні покази сучасних вистав.

Читайте також: Мистецький форум у потязі «ГогольTRAIN» об'єднає творчу молодь з усієї країни – Ткаченко

На пасажирів, які вирішать провести ці два дні у Харкові, чекають ще дві масштабні події. Це Fake X_project - конференція про протидію фейкам та дезінформації, де кожен із спікерів розповість про окремі аспекти боротьби з помилковою інформацією, зокрема, про гумор як спосіб боротьби з фейками, історичні та побутові фейки, про фейки з усієї України і конкретно з Харкова. Спікерами будуть Яніна Соколова, Роман Вінтонів, Вікторія Романюк, Максим Щербина. Друга подія - Марш Харків Прайд, правозахисна хода, створена задля свободи, рівності, безпеки.

Квитки можна придбати на сайті.

Читайте також: ГОГОЛЬFest запустить мобільний форум молоді у поїзді

Як повідомляв Укрінформ, мобільний форум молоді в поїзді «ГогольTRAIN» проходить в межах заходів з відзначення 30-ї річниці Незалежності України, за підтримки Міністерства культури інформаційної політики, Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти, Міністерства інфраструктури та в партнерстві з Укрзалізницею.

“ГогольTRAIN” - це окремий потяг, який рухається за узгодженим з Укрзалізницею розкладом. Є кілька категорій квитків - купе і плацкарт, в один чи в обидва боки. Окрім спальних вагонів, потяг має три фестивальних вагони, в яких вже з початком подорожі починається музично-перформативна та освітня програми. Програми є унікальними для кожного маршруту і розробляються згідно з напрямками та відповідними подіями, на які прямує поїзд. Вагони потяга ззовні оформлені в авторському стилі художниками з усієї країни. Куратором візуальної частини проекту є вінницький митець Олександр Нікітюк.

Перший із шести рейсів арт-потяга ГОГОЛЬTrain 2021 Київ - Одеса було присвячено пам’яті художника Олександра Ройтбурда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-