Диплом «Коронації слова» отримав журналіст Укрінформу

Диплом «Коронації слова» отримав журналіст Укрінформу

Укрінформ
Журналіст Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Сергій Тихий отримав диплом "Коронації слова - 2021" за п'єсу "Нормальні люди, або Ті, хто розмовляє з телевізором".

Про це повідомляє Укрінформ.

"П'єса про сучасних українців, про те, як вони сприймають інформаційне поле навколо себе. Про тих, хто залишається небайдужим до того, що чує і бачить на екранах своїх моніторів. Про те, що інколи це починає бути схожим на якусь психіатричну проблему. Про те, що це стосується всіх і те, що не можна робити остаточних висновків. Там є чимало з того, чим насичене наше щоденне життя і чого багато хто уже не помічає. У п’єсі є і елементи гротеску, скажімо там є пес, який розмовляє, і його хазяїн думає, що це у нього проблеми і йде з ними до психіатра. Є там і кохання, старомодне таке кохання. Але основне – це заклик до всіх наших влад: в Україні є уже багато цілком справжніх, мотивованих Україною українців і ставитися до них треба відповідно ", - розповів Тихий.

Читайте також: Цьогорічна «Коронація слова» відбудеться на першому KYIV BOOK ART FEST

Він висловив сподівання, що незабаром п'єсу "Нормальні люди, або Ті, хто розмовляє з телевізором" буде поставлено на театральній сцені. Але, за його словами, театри зараз знаходяться в складному становищі у зв'язку з пандемією та фінансовими складнощами. "Основна проблема - це не виграти певний конкурс, отримати премію, чи диплом. Потрібно зацікавити театр, який спроможний реалізувати подібну річ", - сказав Тихий.

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», історія успіху якого налічує уже 21 рік, є найпрестижнішим українським конкурсом, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив близько 1000 нових імен. Серед найбільш популярних, плідних та тиражованих письменників — Андрій Кокотюха, Вікторія Гранецька, Богдан Коломійчук, Лариса Денисенко, Марія Матіос, Володимир Лис, Міла Іванцова, Ірен Роздобудько, Василь Шкляр, Галина Вдовиченко та багато інших.

Читайте також: «Коронація слова»-2021 оголосила переможців у номінації «Романи»

Премійовані романи та сценарії «Коронації слова» неодноразово екранізувалися, наприклад, «Ґудзик» Ірен Роздобудько, «Іван Сила» Олександра Гавроша, «Червоний» Андрія Кокотюхи, «Гніздо горлиці» за сценарієм Василя Мельника, «Століття Якова» за твором Володимира Лиса.

Фото: Сергій Тихий, Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-