У Софії Київській розпочався четвертий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage

У Софії Київській розпочався четвертий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage

Укрінформ
У саду національного заповідника “Софії Київської” розпочався четвертий фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. 

Про це повідомив співзасновник заходу Євгеній Уткін під час пресбрифінгу до відкриття, передає кореспондент Укрінформу.

"Нарешті ми відкриваємо наш фестиваль. Ми назвали його Bouquet Kyiv Stage, тому що букет – це символ дарування та об’єднання. Україна — інтернаціональна країна, і фестиваль міжнародний, але основна його тема – Київ. Усе, що відбувається тут (на фестивалі – ред.), усе пов‘язане з Києвом, кожна програма", – сказав Уткін, запросивши киян та гостей міста відвідати фестиваль упродовж 27 серпня — 2 вересня.

Водночас він зазначив, що всі охочі, які не можуть фізично відвідати захід, мають можливість переглянути його онлайн.

Слоган цьогорічного Bouquet Kyiv Stage: “Ми. Між минулим і майбутнім”.

Читайте також: Оголосили програму Фестивалю високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage 2021

Цьогорічний захід поєднує вісім фестивальних майданчиків. На музичному виступлять, зокрема, письменник Юрій Андрухович спільно з мініоркестром Сон Сови, композитори Алла Загайкевич, Антон Дегтярьов, Вікторія Польова, співачка та акторка Наталія Половинка, ансамбль нової музики “Рикошет”, дитячий хор “Щедрик”, Національний президентський оркестр, Київський камерний філармонічний оркестр, джазовий гурт Dennis Adu Quintet, італійський піаніст Лівіо Мінафра, норвезький піаніст і композитор Аксель Колстад, французький гурт Remi Panossian.

Дискусійний майданчик “Ясен” передбачає бесіди з письменницею Оксаною Забужко, кінорежисером і колишнім політв’язнем Кремля Олегом Сенцовим, журналістом Юрієм Макаровим. Водночас у літературному візьмуть участь письменники Тамара Горіха Зерня, Наталка Гуменюк, Олександр Михед, Олена Герасим’юк, поет Остап Сливинський, головна редакторка видавництва “Віхола” Ольга Дубчак.

На кіномайданчику “Кінобукет” відвідувачі фестивалю зможуть подивитися українські короткометражні, документальні та анімаційні стрічки, а театральний пропонує до перегляду виставу від української режисерки Тамари Трунової “Говорить Софія”, яка згодом трансформується у постійну інтерактивну екскурсію “Софією Київською”.

Читайте також: Bouquet Kyiv Stage 2021 представить ретроспективу «30 років українського кіно»

2 вересня о 21.00 на фешн майданчику відбудеться захід “Заручені часом”, що поєднує показ колекції концептуального одягу дизайнера Федора Возіянова та музичний компонент від артистів Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України - дуету Rulla Voita.

Організатори фестивалю також створили окремий простір для дітей — дитячий майданчик, на якому відбудеться низка різноманітних майстер-класів.

Окрім цього, у межах заходу в НЗ “Софія Київська” з 11 серпня 2021 року до 5 лютого 2022 року проходить виставка “Катарсис”, що включає пізньобарокові скульптури XVIII століття Йоганна-Георга Пінзеля та його учня Франциска Олендзького, а також роботи сучасного українського митця Олександра Животкова.

Як повідомлялося, фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage був започаткований 2018 року в Києві. Він традиційно проходить в останні дні літа на території саду національного заповідника “Софія Київська”.

Засновники фестивалю позиціонують його як подарунок місту, тому вхід на всі події є вільним. Потрібно буде сплатити лише за вхідний квиток на територію «Софії Київської».

Фото: facebook.com/bouquetstage

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-