Фільм «Зошит війни» везуть у тур Україною

Фільм «Зошит війни» везуть у тур Україною

Укрінформ
Творці стрічки про українських бійців “Зошит війни” презентують її у восьми містах України.

Про це Укрінформу повідомили у компанії 86PROKAT, яка є прокатником фільму.

“Покази документальної стрічки «Зошит війни»/War Note режисера Романа Любого за участі творців стрічки відбудуться у восьми містах країни вже з 29 серпня. 10 гривень з кожного придбаного квитка творці фільму перерахують у Благодійний фонд допомоги армії «Повернись живим» на закупівлю мобільних комплексів спостереження”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 29 серпня фільм презентують у Луцьку, 31 серпня – у Львові, 2 вересня – в Дніпрі та Одесі, 3 вересня – в Миколаєві, 4 вересня – в Житомирі та Маріуполі, 10 вересня – в Хмельницькому, 11 вересня – у Вінниці.

Читайте також: «Живий словник Незалежності»: на Володимирській гірці у Києві провели фестиваль

Інформація про кінотеатри та квитки — за посиланням.

У компанії 86PROKAT нагадали, що 24 серпня в столичному кінотеатрі "Київська Русь" відбувся спеціальний показ фільму з нагоди 30-річчя Незалежності України. Зал кінотеатру зібрав сотні глядачів, також на показі були присутні творці фільму – команда Babylon 13. Зокрема, режисер "Зошита війни" Роман Любий, продюсер Андрій Котляр, звукорежисер Андрій Нідзельський. Військових-співавторів, чиї особисті відеозаписи лягли в основу стрічки, представив Роман Базенко. Після перегляду відбулося обговорення, під час якого глядачі зауважили, що зараз мало уваги приділяється темі війни, яка триває вже сім років.

Як повідомляв Укрінформ, фільм створений з особистих відеозаписів із телефонів та камер українських бійців. Стрічка запрошує глядача у сюрреалістичну подорож на фронт війни з Росією - у химерне потойбіччя, де панують закони, відмінні від звичайного світу.

Читайте також: Назвали переможців «Марафону фільмів: 30 років Незалежності»

Режисер фільму «Зошит війни» – Роман Любий. Продюсер - Марко Супрун. Лінійні продюсери - Андрій Котляр, Володимир Тихий. Виробництво - “Babylon 13”.

Серед співавторів: Валерій Пузік - доброволець, український художник, письменник, режисер, автор книг «Бездомні пси», «Моноліт», «Я бачив його живим, мертвим і знову живим», «Шахта. Ранкове зведення», співавтор книги «Наші Котики. Бліндаж»; Олексій Болдирєв, Малиш, - старший сержант ЗСУ, снайпер, cтав відомим завдяки тому, що під обстрілами підняв український прапор над Донецьким аеропортом. Загинув у зоні АТО 9 грудня 2015 року.

Cвітова прем’єра фільму відбулася на фестивалі Docudays UA у 2020 році, де він здобув приз глядацьких симпатій та дві спеціальні нагороди.

Читайте також: Завершили зйомки фільму «Довбуш» режисера Олеся Саніна

Партнери релізу - БФ «Повернись живим», Міністерство у справах ветеранів. Промокампанія картини здійснюється за підтримки Держкіно.

Фото з сайту 86.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-