Театр на лівому березі відкриває новий сезон виставою «Моменти»

Театр на лівому березі відкриває новий сезон виставою «Моменти»

Укрінформ
Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра 25 серпня відкриває свій 44-й театральний сезон виставою «Моменти».

Про це Укрінформу повідомили у театрі.

«Пандемія змінила світ, а з нею змінилося й життя театрів. Неможливість працювати на повну, перехід в онлайн, обмеження спілкування з глядачами - складові минулого театрального сезону. Тому в новому сезоні, який матиме назву «Клаsика», Театр на лівому березі хоче повернутися до того, з чого все починалося, згадати, хто ми є. А ми є театр, де є актори і є глядачі, і де відбувається обмін енергією тут і зараз», - зазначили у театрі.

Новий сезон відкривається нещодавньою прем’єрою - виставою «Моменти / Momenti» від італійського режисера Маттео Спіацці. У ній глядачі потрапляють у минуле, щоб через її героїв пройти шлях від початку 1970-их і до Помаранчевої революції у 2004-му.

Читайте також: Хортиця готується до фестивалю національної бойової культури

«Моменти / Momenti” - найкращий спосіб відчути зміни в Україні», - переконані в театрі.

Там повідомили, що на 25 вересня запланована прем’єра від Стаса Жиркова - драма «Батько» за участю акторів Олега Стефана та Ірини Мак.

У жовтні заплановано покази фізичного театру за античними мотивами - «Одіссею, повертайся додому» від автора VIÑO Євгена Корняга.

У новому сезоні очікуються також прем’єри: «Гамлет» від Тамари Трунової, комедія-водевіль «Одруження Фігаро» від відомої харківської режисерки лялькового та драматичного театру Оксани Дмитрієвої, вистава-казка від режисерки «Поїхати не можна залишитися» Тані Губрій, а також вистави від режисера театру Олексія Лісовця, харківського режисера Олександра Середіна та ще одна вистава від Стаса Жиркова.

Читайте також: У День Незалежності на Подолі влаштують концерт перед будівлею Театру

У театрі буде розпочато проєкт, в межах якого шеф-драматург театру Павло Ар'є працюватиме з групою підлітків, де досліджуватимуть, що таке театр у сучасному світі.

Театр і надалі розвиватиме спільні проєкти з європейськими колегами з Литви, Білорусі, Німеччини, Чехії.

3-5 вересня в театрі відбудеться Фестиваль пам'яті Едуарда Митницького «Простір Майстра», де будуть показані знакові вистави Майстра – «Майн Кампф, або Шкарпетки в кавнику», «Три сестри», «Море… Ніч… Свічки», а також відбудуться обговорення, круглі столи та вечір пам'яті.

Фото: drama-comedy.kiev.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-