Стартував 55-й міжнародний Карловарський кінофестиваль

Стартував 55-й міжнародний Карловарський кінофестиваль

Укрінформ
У Карлових Варах (Чехія) розпочався один із найпрестижніших у Європі міжнародний кінофестиваль (KVIF).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо “Свобода”.

Повідомляється, що у програмі кінофестивалю - 127 повнометражних і документальних стрічок з більш як 60 країн світу.

Україну на фестивалі представлятиме кілька фільмів, зокрема, «Бабин Яр. Контекст» Сергія Лозниці, «Стоп-Земля» Катерини Горностай, українсько-чесько-словацька стрічка «Розфарбований птах», швейцарсько-українсько-французький фільм «Ольга» про Євромайдан.

Цьогоріч на фестиваль до Карлових Вар прибув почесний гість, відомий британський актор, двічі лауреат премії Оскара 88-річний Майкл Кейн. На урочистостях відкриття фестивалю йому за значний внесок до світового кіномистецтва вручили найвищу нагороду Карловарського фестивалю «Кришталевий глобус».

Серед почесних гостей фестивалю також - американський актор Джонні Депп та актор, режисер і письменник Ітан Гоук.

Фільм-переможець кінофестивалю оголосять 28 серпня.

Читайте також: Bouquet Kyiv Stage 2021 представить ретроспективу «30 років українського кіно»

Особливістю цьогорічного, 55-го кінофестивалю в Карлових Варах є посилені протиепідемічні заходи. Зокрема, крім вхідних квитків до кінозалу, універсальною перепусткою на всі заходи фестивалю є так звана контрольна стрічка на руці (covid-safe стрічка), яка свідчить про те, що особа має негативний тест на коронавірус, чи вже була вакцинована, або перехворіла на COVID-19. Спеціальні групи працівників займаються видачею стрічок, інші стежитимуть, щоб в усіх присутніх у залах були захисні респіратори.

Минулого року через спалах коронавірусної пандемії фестиваль не проводився, тому цього року до Карлових Вар прикуто особливу увагу шанувальників кіномистецтва.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-