Лауреата премії Франка оголосять наступного тижня у Дрогобичі

Лауреата премії Франка оголосять наступного тижня у Дрогобичі

Укрінформ
У 165-ту річницю від дня народження Івана Франка 27 серпня у Дрогобичі відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреата Міжнародної премії Франка.

Як повідомляється на сайті фонду, у 2021 році сума призового фонду становить 200 000 гривень, крім грошової винагороди переможець отримує золоту медаль і диплом, передає Укрінформ.

«Ім’я лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка буде оголошено 27 серпня. Переможець отримає золотий знак з номером 008, який виготовило ТОВ «Герольдмайстер» на наше замовлення. Вартість медалі становить 56 520 гривень. Окрім цього, буде чек на 200 000 гривень і диплом Лауреата», – зазначив директор Фонду Франка Ігор Курус.

Читайте також: Шевченківська премія отримала дві нагороди від світової дизайн-премії Red Dot Award

Як зазначається, VI урочиста церемонія нагородження лауреата відбудеться просто неба – на площі перед Народним домом на батьківщині Івана Франка.

Премія, яку заснував онук Каменяра Роланд Франко у 2016 році, є найпрестижнішою українською нагородою в галузі гуманітаристики та вручатиметься вшосте.

Організатором заходу є Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety, в партнерстві з Дрогобицькою міськрадою, Львівською ОДА, Дрогобицьким державним педагогічним університетом ім. Івана Франка, Державним історико-культурним заповідником “Нагуєвичі”, Львівським товариством у м.Києві.

Читайте також: Лауреатам премії Франка в галузі інформаційної діяльності вручили дипломи

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році на звання лауреата претендують троє номінантів: колективна монографія за ред. Альфредаса Бумблаускаса, Сальвіюса Кулявічюса та Ігоря Скочиляса - «На перехресті культур: Монастир і храм Пресвятої Трійці у Вільнюсі»; Оксана Кісь з монографією «Українки в ГУЛАГу: Вижити значить перемогти»; Леонід Тимошенко з монографією «Руська релігійна культура Вільна. Контекст доби. Осередки. Література та книжність (XVI – перша третина XVIІ ст.)».

25-26 серпня відбудеться засідання міжнародного журі. 12 докторів наук, з різних країн, після міждисциплінарної дискусії оберуть лауреата в ході таємного голосування.

У попередні роки премії були удостоєні: кардинал УГКЦ Любомир Гузар, професор Віденського університету Міхаель Мозер та академік Львівського національного університету ім. Івана Франка Олег Шаблій, професорка Українського католицького університету Ярослава Мельник і доцент кафедри Східноєвропейської історії Гельсінського університету Йоганнес Ремі, професорка Міланського університету Марія Грація Бартоліні. професор Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка Ігор Сердюк.

Фото: Frankoprize

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-