«Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» відбудеться на березі Чорного моря

«Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» відбудеться на березі Чорного моря

Укрінформ
Всеукраїнський фестиваль «Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» вперше вийде за межі Херсона і відбудеться 22-23 серпня на березі Чорного моря – у селі Залізний Порт.

Про це на пресконференції, присвяченій фестивалю, заявив перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Шибаєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Південний Шевченко Рок. Фест «Кобзар» - складова програми, що готувалася областю до 30-річчя Незалежності. Цей захід вже буде проводитися втретє, але нарешті він вийшов за межі міста Херсон і відбудеться на березі Чорного моря у селі Залізний Порт», - сказав Шибаєв.

Він зазначив, що Херсонщину мають сприймати не лише як туристичний регіон, але і як фестивальну область.

Фінансування від Українського культурного фонду цьогоріч фестиваль не отримав, проте є підтримка обласного бюджету, зазначив під час пресконференції в.о. директора Департаменту реалізації гуманітарної політики ОДА Ігор Мазур.

Читайте також: На Херсонщині офіційно святкуватимуть День борщу

Родзинка фестивалю – обов’язкове виконання гуртами пісень на слова Тараса Шевченка.

Засновником фестивалю є Палац молоді і студентів. Під час фестивалю відбудуться не лише виступи рок-гуртів. Заплановані групові запливи, фестивальні спортивні розваги, змагання з пляжного волейболу. Передбачені байкерські розваги, працюватимуть виставки, ярмарок робіт народно-ужиткового мистецтва, творчі майстерні. Серед заходів - дитячі розважальні програми, квести, парад байкерів.

Підтримує проведення фестивалю і місцева громада. Гостей чекає фестивальне містечко IRON CITI, що виникло у селі завдяки співпраці місцевої влади з громадською організацією «Бізнес асоціація «Арт південь».

Вокалістка херсонського гурту «WindMusic» Анна Шеррі зазначила під час пресконференції, що вони вже втретє будуть учасниками фестивалю. «Будемо рок-н-ролити по-українськи», - сказала вона.

Організатори запевнили, відповідаючи на запитання кореспондента агентства, що фестивальні заходи не заважатимуть відпочинку інших гостей курортного села, адже їх проведення запланове до 23 години.

Фестиваль проходитиме 22 серпня з 7 години до 23 години та 23 серпня з 10 години до 23 години. Він об'єднає 12 рок-гуртів з усієї України, серед яких «KARNA», «Шабля», «Новимний кудень», «Child Roland», «Old Boys Hardwine», «Grase of Galsi», «ЧУР», «WindMusic», «l. C. People», «Distress».

Як повідомляв Укрінформ, перший «Південний Шевченко-Рок-Фест «Кобзар» відбувся у травні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-