«Кіновернісаж просто неба» до 30-річчя Незалежності покаже спеціальну програму

«Кіновернісаж просто неба» до 30-річчя Незалежності покаже спеціальну програму

Укрінформ
Фестиваль «Кіновернісаж просто неба» з нагоди 30-річчя Незалежності України оголосив першу частину святкової кінопрограми 19-22 серпня.

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

«Розпочнемо з показу класичної української стрічки 1964 року режисера Сергія Параджанова «Тіні забутих предків», яка нещодавно очолила рейтинг найкращих українських фільмів за всі часи, опублікований Довженко-центром. Цей список склали українські кінокритики, відбірники кінофестивалів та експерти. Екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського стала визнаним шедевром світового кінематографа, взявши участь у десятках фестивалів», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, також фестиваль покаже знакові українські фільми «Скажене весілля», «Толока» та «Крути 1918».

«Скажене весілля» стало найкасовішим українським фільмом, який при кошторисі у 10 мільйонів гривень зібрав у прокаті майже 55 мільйонів. Фільмокопія надана компанією Film.Ua.

Читайте також: У парку Шевченка продовжують «крутити» українське кіно

Картина Михайла Іллєнка «Толока», яка мала довгий шлях виробництва, - це екранізація балади Тараса Шевченка «У тієї Катерини хата на помості…». Символічно, що показ відбудеться у парку Шевченка.

«Крути 1918» розповідають про одну з найтрагічніших сторінок нашої історії - бій під Крутами між курсантами Української Народної Республіки та російськими радянськими військами.

Повідомляється, що «Тіні забутих предків» (режисер Сергій Параджанов, 1964) покажуть 19 серпня, «Скажене весілля» (Влад Дикий, 2018) - 20 серпня, «Толоку» (Михайло Іллєнко, 2020) - 21 серпня, «Крути 1918» (Олексій Шапарєв, 2019) - 22 серпня.

«Кіновернісаж просто неба» проходить у столичному парку Шевченка. Початок показів о 21:00. Вхід вільний. Організатор заходу - UP UA STUDIO.

Читайте також: У парку Шевченка покажуть у вихідні фільми «Позивний Бандерас» та «Донбас»

Організатори заходу додали, що за сім тижнів покази українських фільмів просто неба відвідали понад 15 тисяч глядачів.

Як повідомляв Укрінформ, «Кіновернісаж просто неба» працює з 25 червня до 25 серпня. Фільми представляли відомі режисери та актори. Двічі відвідував покази Ахтем Сеітаблаєв. Про свої стрічки розповідали Олесь Санін, Анатолій Матешко, Володимир Тихий, Віктор Придувалов, Катя Царік, Ірма Вітовська, Володимир Філіппов.

«Кіновернісаж просто неба» відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно й за сприяння КМДА та Шевченківської РДА. Фестиваль націлений на промоцію та популяризацію українського кінематографа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-