До Дня Незалежності 14 парашутистів станцюють у небі гопак

До Дня Незалежності 14 парашутистів станцюють у небі гопак

Укрінформ
Вперше в історії України парашутисти танцюватимуть гопак в небі. Захід відбудеться за підтримки Українського культурного фонду.

Про це журналістам повідомила менеджер проєкту Марина Моїсеєнко, передає Укрінформ.

“Команда з 150 учасників з Запоріжжя та інших куточків країни отримала можливість реалізувати унікальний показовий виступ з нагоди 30-річчя України – «Український гопак - на землі та в небі». ПУ «Новий театр» як головний організатор проєкту підписав головну угоду з Українським культурним фондом”, - зазначають організатори заходу.

Унікальність події полягає у поєднанні звичайного та повітряного танців «Гопак».

Читайте також: НБУ вводить в обіг монету «До 30-річчя незалежності України»

“Поки на землі український народний танець виконуватиме запорізький ансамбль «Вихиляси», в небо літаки піднімуть чотирнадцять професійних парашутистів, які у стрибку, разом із танцюристами на землі, мають виконати елементи гопака та побудувати у вільному падінні фігури: цифру «30» та «Серце». Так вирішили зізнатися у коханні Україні. Під час приземлення парашутисти буксируватимуть великий державний прапор. Опісля відбудеться повітряне шоу літаків з димами”, - зазначили організатори.

Унікальну масштабну мультидисциплінарну культурно-мистецьку подію заплановано на 21 серпня. Вона відбудеться на аеродромі у с. Майське.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-