Найкоротший у світі кінофестиваль оголосив переможців

Найкоротший у світі кінофестиваль оголосив переможців

Укрінформ
Найкоротший у світі кінофестиваль «Відкрита ніч», що відбувся 24-й раз у Києві в ніч на 8 серпня, оголосив переможців.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі фестивалю.

«Головний приз в номінації ігрового кіно присуджено фільму «Запах поля» режисерки Андріани Ярмонової. Також у цьому році було введено нову номінацію «Приз молодих кінокритиків» - і «Запах поля» отримав у ній нагороду», - зазначили у пресслужбі.

Найбільше призів зібрала стрічка «Фаза» режисера Миколи Засєєва - диплом фестивалю в номінації ігрового кіно; у номінації «Найкраща операторська робота» - Світлана Апаріна; у номінації «Найкращий актор» - Артем Грачов.

Фільм «Черевички непоношені» режисерки Анни Кішко здобув два призи: в номінації «Найкращий художник» - Максим Кочнев та Валерія Сухаренко, а також у номінації «Найкраща актриса» - Вероніка Ольшана.

Спеціальна відзнака журі «За сміливу форму та актуальність» дісталася стрічці «Океан сміття» режисера Івана Шоха.

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч «Відкрита ніч» представила глядачам 23 фільми. До конкурсу увійшли 12 фільмів. Це роботи студентів-дебютантів, а також стрічки вже відомих авторів, які представляли свої фільми на фестивалі у минулі роки. У позаконкурсній програмі було представлено 11 картин.

Читайте також: На Одеському кінофестивалі покажуть ретроспективу Кшиштофа Кесльовського

Конкурсну програму фестивалю «Відкрита ніч. Дубль 24» оцінювало журі, яке очолював відомий кінознавець, кінокритик, кіносценарист Сергій Тримбач.

Засновник, президент та арт-директор фестивалю – відомий український режисер Михайло Іллєнко.

Читайте також: У рамках Каннського міжнародного кінофестивалю провели українську звану вечерю

«Відкрита ніч» – фестиваль, покликаний відкривати нові українські імена у галузі кінематографа та телевізійного виробництва. Фестиваль проходив під девізом: «Ми. Для нас. Про себе».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-