В Одесі готуються до прощання з художником Ройтбурдом

В Одесі готуються до прощання з художником Ройтбурдом

Укрінформ
В Одесі готуються до прощання з видатним художником, директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом, який помер внаслідок тяжкої хвороби у київській лікарні.

Про це повідомили Укрінформу в департаменті культури і туризму Одеської міськради.

«Ми сумуємо: на 60-му році життя помер український художник, директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд. Смерть настала внаслідок тривалої хвороби. У міськраді та музеї готуються разом з родиною до прощання з видатним художником», - сказала керівник департаменту культури і туризму Тетяна Маркова.

Про дату, місце та час прощальних заходів буде повідомлено додатково.

Як повідомлялося, Ройтбурд помер у неділю, 8 серпня.

Читайте також: Ткаченко - про смерть Ройтбурда: Величезна втрата для нас всіх

Ройтбурд – представник південноукраїнської художньої школи, а також постмодернізму. Здобув освіту на художньо-графічному факультеті Одеського педагогічного інституту. Став співзасновник одеської асоціації «Нове мистецтво» (Одеса), працював артдиректором, а з 1999 по 2001 р. — президентом цієї асоціації. У 1997-1999 рр. очолював Центр сучасного мистецтва Сороса в Одесі. Був регіональним координатором фестивалю «Культурні герої» (Одеса).

Ройтбурд виграв у 2017 році конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. Попри спротив депутатів облради, які не проголосували за його кандидатуру, 19 березня 2018 року голова Одеської облдержадміністрації підписав з ним контракт на 5 років. Коли він очолив музей, зі стелі в залах текла вода, зали були у напівзруйноваму стані. Будівлю відремонтували, у музеї проходять цікаві події - нові виставки, екскурсії, кінопокази просто неба, майстер-класи з реставрації, концерти, курси англійської мови про мистецтво, лекції тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-