Фестиваль «Етніка» представить 12 народних художніх промислів

Фестиваль «Етніка» представить 12 народних художніх промислів

Укрінформ
У Києві, на подвір’ї Національного музею історії України, 21 серпня відбудеться фестиваль «Етніка», що збере найкращих майстрів народних художніх промислів з усієї України.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Держмистецтв.

«Загалом на фестивалі буде представлено 12 народних художніх промислів. Під час заходу 47 носіїв унікальних традиційних технік репрезентують свої роботи - автентичні й водночас актуальні для молодих українців. Амбасадорами фестивалю виступлять 12 медійних персон та інфлюенсерів, кожен з яких представляє окремий вид промислів — від різьбярства до кераміки та гутництва. А саме у спецпроєкті беруть участь артисти: Саша Заріцька (гурт KAZKA), гурт Go_A, Аліна Паш, Дзідзьо, дизайнери Катя Сільченко та Лілія Літковська, прима-балерина Національної опери України Катерина Кухар, олімпійська призерка Дар’я Білодід, телеведучі Катерина Осадча та Руслан Сенічкін та інші лідери думок», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, також на гостей чекає зона кейсів «сучасної інтеграції традиційних ремесел у роботах дизайнерів» та корнери локальних крафтових виробництв (сироваріння та виноробства).

Читайте також: Ткаченко радить відвідати осередки народних художніх промислів в Україні

Організатори фестивалю - Міністерство культури та інформаційної політики спільно з Державним агентством з питань мистецтв та мистецької освіти, за підтримки проєкту Made in Ukraine та Офісу з розвитку креативних індустрій під світським патронатом порталу JetSetter.ua.

Місія фестивалю — розкрити потенціал народних промислів і проілюструвати їх актуальність для сьогодення. Адже, на відміну від багатьох західних країн, в Україні збереглися носії автентичної культури. Використовуючи оригінальні техніки, вони створюють вироби, актуальні в сучасному контексті: інтер’єрах, дизайні одягу, сервіруванні тощо.

Вхід на захід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-