Збірку Жадана номінували на конкурс «Найкрасивіша книжка року 2020» у Польщі

Збірку Жадана номінували на конкурс «Найкрасивіша книжка року 2020» у Польщі

Укрінформ
Переклад книжки Сергія Жадана представлено у списку номінантів польського конкурсу «Найкрасивіша книжка року 2020».

Про це повідомляє «Читомо» з посиланням на Польське товариство книговидавців, передає Укрінформ.

«Поетична збірка «Антена» Сергія Жадана у перекладі Богдана Задури, що минулого року вийшла у видавництві Warstwy (Вроцлав), увійшла до списку номінантів 61 Конкурсу Польського товариства книговидавців «Найкрасивіша книжка року 2020», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, книжка увійшла до списку номінації «Художня література». Церемонія нагородження відбудеться 9 вересня під час Варшавського книжкового ярмарку.

Читайте також: Поетичний фестиваль Meridian Czernowitz пройде 3-5 вересня – МКІП

Конкурс «Найкрасивіша книжка року 2020» проводить Польське товариство книговидавців. На нього можуть подавати книжки польських видавництв, створені авторами (в тому числі дизайнерами), які постійно проживають у Польщі. Журі конкурсу оцінює лише дизайн книг. Видавці книжок-переможниць отримують почесні дипломи. Конкурс є формою промоції польських книжок за кордоном, і переможців запросять до участі у конкурсі «Найкращий дизайн книг з усього світу» в Лейпцигу та на виставку Buchkunst Міжнародного книжкового ярмарку в Франкфурті.

Читайте також: Українці Фінляндії підготували відео з новим перекладом Лесі Українки фінською

Як нагадали у «Читомо», цього місяця Сергій Жадан отримав другу щорічну премію імені Дерека Волкотта - поетичну премію у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-