Завершилися зйомки фільму-дебюту Віри Яковенко про жителів «сірої зони»

Завершилися зйомки фільму-дебюту Віри Яковенко про жителів «сірої зони»

Укрінформ
Завершено зйомки повнометражного фільму-дебюту Віри Яковенко "Подвійний іммельман" за сценарієм української письменниці Ірен Роздобудько.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно, передає Укрінформ.

Як зазначається, фільм безоціночно показує процеси, які виникли в суспільстві серед мешканців "сірої зони", що зіткнулися з новою реальністю і намагаються пристосуватися до життя в нових умовах.

«За словами авторів фільму, образ "Подвійного іммельманну" як небезпечного прийому вищого пілотажу – це алегоричне вираження тих непростих процесів, які проходять і громадяни, і сама країна, а надмета цього віражу "до точки повернутись і людиною лишитись», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: На Київському фестивалі короткометражок покажуть майже 180 стрічок

Режисерка-постановниця фільму – Віра Яковенко. Авторка сценарію – Ірен Роздобудько, сценарій якої у 2020 році посів перше місце у Міжнародному літературному конкурсі "Коронація слова" у номінації "Кіносценарії".

Стрічка створюється компанією "Ейдетік Пікчерз" за підтримки Державного агентства з питань кіно. Продюсери – Олексій Пантелєєв, Роман Негрієнко, Ольга Пантелєєва.

Ролі у стрічці виконують народна артистка України Лариса Руснак, Істан Розумний, Ксенія Баша та інші.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж серпня-жовтня на Херсонщині відбуватимуться зйомки нового фільму режисера Романа Бондарчука з робочою назвою «Редакція».

Фото:пресслужба Держкіно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-