У Грузії знайшли денарій Октавіана Августа, датований 15 роком до нашої ери

У Грузії знайшли денарій Октавіана Августа, датований 15 роком до нашої ери

Укрінформ
У високогірному регіоні Грузії - Сванетії знайшли викарбувану в 15 році до нашої ери монету епохи римського імператора Октавіана Августа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини-Грузія.

«Учені з'ясували, що цей денарій Октавіана Августа, досить рідкісного типу, був викарбуваний у 15 році до нашої ери на монетному дворі Лугдума - зараз на цій території розташоване місто Ліон у Франції», - йдеться в повідомленні.

Фахівці Національного музею Грузії у зв'язку з цією знахідкою підкреслили актуальність активних зв'язків Сванетії із зовнішнім світом у римський період.

«Інтердисциплінарне дослідження виявленого в Сванетії нумізматичного скарбу показало, що цей регіон, як невід'ємна частина Грузії, з політико-економічної та культурної точки зору, протягом величезного періоду часу підтримував тісні зв'язки як усередині країни, так і з зовнішнім світом», - підкреслили в музеї.

Читайте також: На Замковій горі знайшли 1000-літню монету з унікальною символікою

Раніше повідомлялося, що біля села Малі Підліски на Львівщині археологи знайшли чотири срібних і один субератний римських денарії I-II ст. н. е.

За словами експертів, ці монети потрапили на українські землі зі Стародавнього Риму. У I-II ст. н. е. племена, які жили на території України, користувалися ними як засобом платежу. Це одні з перших монет, які місцеве населення використовувало як гроші, а не як прикраси.

Фото: Georgian National Museum  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-