Фільм Вонга Карвая «Чунцінський експрес» виходить в українських кінотеатрах

Фільм Вонга Карвая «Чунцінський експрес» виходить в українських кінотеатрах

Укрінформ
Компанія «Артхаус Трафік» продовжує випуск світової кінокласики на екрани українських кінотеатрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті кінокомпанії.

“29 липня стартують покази відреставрованої версії кіношедевра «Чунцінський експрес» Вонга Карвая. На майбутніх кінотеатральних показах демонструватиметься новітня 4К-реставрація, створена під особистим контролем Вонга Карвая”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, кінотеатральні покази «Чунцінського експресу» розпочинаються 29 липня й відбудуться в Києві, Дніпрі, Полтаві, Львові, Житомирі, Маріуполі, Миколаєві, Херсоні, Кривому Розі, Харкові, Чернігові й Одесі. Фільм демонструватиметься мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Реліз є продовженням серії кінокласики в українських кінотеатрах від компанії «Артхаус Трафік» (цьогоріч вона випускала в прокат «Любовний настрій» Вонга Карвая та «Пролітаючи над гніздом зозулі» Мілоша Формана).

«Чунцінський експрес» – кримінальна романтична комедія, еталон стилю Вонга Карвая, режисера кіношедеврів «Любовний настрій» і «2046». Прем’єра картини відбулася в 1994 році на Міжнародному кінофестивалі в Локарно, де вона була номінована на головний приз – «Золотого леопарда». Спеціально для просування стрічки в США Квентін Тарантіно в 1995 заснував дистриб'юторську компанію.

Читайте також: «Кіновернісаж просто неба» покаже фільм «Мої думки тихі» мовою жестів

Дві паралельні історії розгортаються довкола забігайлівки в торговельному кварталі Гонконгу. Герой першої новели, поліцейський, що страждає від розриву з коханою, раптово закохується в таємничу білявку з темним минулим. Герой другої новели – теж поліцейський – також нещодавно пережив розлучення, а зараз підозрює, що хтось навідується до його помешкання, коли його немає вдома.

Читайте також: На Херсонщині зніматимуть пригодницький фільм «Редакція»

Картина входить до багатьох престижних рейтингів, зокрема «100 найкращих фільмів» за версією журналу Time і «1000 фільмів, які треба подивитися, перш ніж померти» за версією The Guardian. Рейтинг стрічки на сайті Rotten Tomatoes становить 89% (93% – серед глядачів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-