Фільм Лозниці про Бабин Яр здобув нагороду Канн

Фільм Лозниці про Бабин Яр здобув нагороду Канн

Укрінформ
Фільм «Бабин Яр. Контекст» українського режисера Сергія Лозниці отримав премію «Золоте око» на Каннському кінофестивалі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр».

Премія «Золоте око» з 2015 року присуджується за найкращий документальний фільм, який бере участь в одній із секцій Каннського міжнародного кінофестивалю.

Зазначається, що стрічка «Бабин Яр. Контекст», знята за підтримки Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», розділила перше місце з документальною роботою індійського режисера.

«Сподіваюся, що ця нагорода допоможе фільму досягти ширшої аудиторії по всьому світу. Звичайно, я сподіваюся, що цей фільм буде показаний в Україні та стане предметом змістовної розмови. Така розмова особливо важлива для країни, на території якої 80 років тому відбулися ці трагічні події», – заявив на врученні нагороди режисер Сергій Лозниця.

Читайте також: Стрічка Лозниці «Бабин Яр. Контекст» увійшла до програми Канн

Як повідомлялося, фільм «Бабин Яр. Контекст» створено на основі однойменного документального проєкту, розробленого Лозницею разом з Меморіальним центром Голокосту «Бабин Яр». Проєкт складається з двох десятків епізодів, змонтованих з архівних матеріалів, знятих у період з 1941-го до 1966 року.

Нагадаємо, 74-й Каннський кінофестиваль відбувся із 6 до 17 липня.

Фото: facebook.com/babynyar.memorial

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-