Кіпіані повідомив про продаж понад 100 тисяч примірників книжки про Стуса

Кіпіані повідомив про продаж понад 100 тисяч примірників книжки про Стуса

Фото
Укрінформ
Завдяки судовому процесові навколо книжки українського журналіста Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вже продано 105 тисяч її примірників.

Про це Кіпіані повідомив кореспондентові Укрінформу у Нью-Йорку під час зустрічі з активістами волонтерської організації «Разом для України».

«Через судову тяганину попит на книжку значно зріс. Якби не суд, продажі були б на рівні 20 тисяч примірників. А так нам вдалося продати від 103 до 105 тисяч книжок», - сказав він.

Водночас, зазначив журналіст, народний депутат Віктор Медведчук, який подав до суду позов щодо заборони книжки, бо вона нібито неправдиво відображає його діяльність щодо захисту Стуса, не виконує судового рішення про виплату збитків видавництву та особисто йому як компенсації за судові витрати.

Читайте також: У Краматорську відкрили пам'ятник Василю Стусу

За його словами, книжка вже побувала на вершинах кількох гір у світі, її примірник отримав український військовослужбовець Віталій Марків, поки чекав на судове рішення в італійській в'язниці (врешті був виправданий). Кіпіані має намір домовитися з бізнесменом Ілоном Маском, який готується відправляти у космічні польоти туристів, аби книжка здійснила мандрівку у космос.

Журналіст розповів, що приїхав до США для збирання матеріалів для його Музею-архіву преси, який він поповнює виданнями, плакатами й документами, що стосуються діяльності української діаспори.

Кіпіані нагадав, що приміщення для музею, який розташований на київському Подолі на вулиці Фролівській, надала його фондові нинішня посол України у США Оксана Маркарова у той час, коли займалася бізнесом.

Читайте також: У Києві презентували англійський переклад книги Асєєва про концтабір «Ізоляція»

Журналіст повідомив, що під час нинішньої поїздки до США він зібрав унікальні документи у приватних осіб Філадельфії (Пенсильванія) та Рочестера штату Нью-Йорк .

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва про заборону поширення книжки «Справа Василя Стуса». Водночас постановив стягнути з Медведчука відшкодування витрат видавництва Vivat на розгляд справи щодо заборони розповсюдження книжки у розмірі близько 140 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-