На Вінниччині стартував фестиваль-конкурс народного хорового співу імені Іжевського

На Вінниччині стартував фестиваль-конкурс народного хорового співу імені Іжевського

Укрінформ
На Вінниччині у м. Іллінці розпочався V Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу імені В. Іжевського «Над Собом пісня дзвінко лине», у якому беруть участь 60 колективів з України та чотирьох зарубіжних країн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив організатор фестивалю - директор КЗ «Центр культури, мистецтва та естетичного виховання Іллінецької міської ради» Микола Романов.

«На фестиваль прибуло 20 хорових колективів з 15 областей України, які беруть в ньому участь офлайн, а ще сорок виступатимуть та позмагаються за першість у конкурсі заочно, в онлайн-режимі. Загалом маємо далеко за півтисячі учасників», - розповів Романов.

За його словами, хори змагатимуться в майстерності з народного та академічного співу - представлять по три номери, причому один із творів виконуватимуть без музичного супроводу. Визначатиме переможців фахове міжнародне журі.

У п'ятницю, 16 липня, відбулась церемонія відкриття фестивалю. Хорові колективи пройшли урочистою ходою центром Іллінців до міського палацу мистецтв, де й проходитиме конкурс виконавської майстерності. Наступного дня хористи дадуть концерт переможців на центральній площі міста.

Читайте також: У Вінниці стартує фестиваль хорового мистецтва імені Газінського

Також у дні проведення фестивалю працюватимуть містечко майстрів декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва, а також фестивальний ярмарок вуличної їжі «Іллінці Food-fest».

Міжнародний фестиваль-конкурс народного хорового співу ім. В. Іжевського заснований на честь відомого хорового диригента, композитора, фольклориста, родоначальника народного хорового співу на Вінниччині Віталія Іовича Іжевського. Цьогоріч він присвячений 30-річчю незалежності нашої країни і проходить під гаслом «Пісня єднає Україну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-