Фестиваль сучасної української пісні на Львівщині зібрав виконавців із восьми країн

Фестиваль сучасної української пісні на Львівщині зібрав виконавців із восьми країн

Фото
Укрінформ
В Новояворівську 12 липня відбувся 28-й Міжнародний фестиваль сучасної української пісні «Молода Галичина». Цьогоріч конкурс-фестиваль присвятили 30-й річниці Незалежності України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Фестиваль «Молода Галичина» – це добра багаторічна традиція, яка презентує нам вокальну майстерність молодих виконавців не лише з України, а й з усього світу. Це місце, де лунає сучасна українська пісня, місце, де панує неймовірна творча атмосфера. І взагалі – фестиваль «Молода Галичина» – це ще й чудова промоція прекрасного Яворового краю і всієї України!», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Міжнародний фестиваль «Молода Галичина» / Фото: Львівська ОДА

За словами організаторів, цей фестиваль є професійною платформою для демонстрації вокальної майстерності перед професійним міжнародним журі, що обирає володаря Гран-прі та лауреатів у різних музичних жанрах та вікових категоріях. Зазвичай, у конкурсній програмі беруть участь близько 100 молодих співаків з різних країн світу віком від 10 до 25 років.

Читайте також: У Львові наступного тижня вручать нагороди переможцям державних музичних премій

Наприкінці заходу відбулась церемонія нагородження учасників та переможців конкурсу. Цьогоріч участь у фестивалі взяли понад 80 виконавців з 8 країн світу – Молдови, України, Румунії, Ірану, Сирії, США, Єгипту, Англії.

Свого часу володарями Гран-прі та лауреатами «Молодої Галичини» стали відомі нині українські виконавці — Тіна Кароль, Катерина Бужинська, Анастасія та Вікторія Петрик.

Читайте також: У Києві анонсували старт проєкту «Ретроспектива українського джазу»

У межах фестивалю проводять: міжнародний конкурс молодих виконавців; концерти сучасної української рок-музики, майстер-класи професійних вокалістів та митців, творчі зустрічі з композиторами, продюсерами, поетами-піснярами, концерти професійних та аматорських колективів, зірок української та закордонної естради.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-